Στο ΦΕΚ οι διορισμοί και των δύο επίσης δικαιωθέντων stage του τέως Δήμου Κυπαρισσίας

Στο ΦΕΚ οι διορισμοί και των δύο επίσης δικαιωθέντων stage του τέως Δήμου Κυπαρισσίας

Δημοσιεύθηκαν, επιτέλους, χθες το πρωί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΦΕΚ Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 1595, 31 Δεκεμβρίου 2018) οι αποφάσεις του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την πρόσληψη και των δύο επίσης δικαιωθέντων συμβασιούχων stage του τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οι οποίες δεν είχαν δημοσιευθεί σε προηγούμενο Φύλλο.
Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ και της απόφασης πρόσληψης, χθες το μεσημέρι, στη Δι@υγεια του Δήμου Τριφυλίας, μπαίνει οριστικά τέλος στο “μαρτύριο” αγωνίας που υπέστησαν επί μακρόν και οι δύο αυτοί δικαιωθέντες, όπως άλλωστε συνολικά και οι έντεκα δικαιωθέντες συμβασιούχοι stage του τέως Δήμου Κυπαρισσίας. Έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της οριστικής και αμετάκλητης δικαίωσής τους με την πρόσληψή τους, η οποία και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα!
Ανακούφιση, ικανοποίηση και χαρά πλέον διακατέχουν τους δικαιωθέντες και μαζί με αυτούς και όλους όσοι από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και τον αγώνα τους, ήδη, από το 2010, οπότε και με την αριθ.73/2010 αγωγή τους ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας στράφηκαν κατά του τέως Δήμου Κυπαρισσίας, ζητώντας να τους αναγνωρισθεί ότι συνδέονταν με αυτόν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από την ημεροχρονολογία προσλήψεώς τους.
Η συζήτηση της ανωτέρω αγωγής πραγματοποιήθηκε, ύστερα από αναβολές, στις 4 Απριλίου 2012 και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας έλαβε την αριθ. 52/2012 απόφασή του, με την οποία έκανε δεκτή την αγωγή τους.
Σύμφωνα με την αριθ. 52/2012 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, οι κάτωθι: 1) Παναγιώτα Αποστολοπούλου, 2) Φωτεινή Τσακάλου, 3) Γεωργία Μποζίκα, 4) Παντελής Γκολφόπουλος, 5) Ιωάννης Χρονόπουλος, 6) Ανδριανή Χριστοπούλου, 7) Παναγιώτα Λέφα, 8) Ευθυμία Σουλαντίκα, 9) Σωτηρία Κουτρουμπή, 10) Σεβαστή Λαμπροπούλου, 11) Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος είχαν προσληφθεί, δυνάμει συμβάσεων εργασίας, από τον ΟΑΕ∆ στον τέως Δήμο Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, για χρονικό διάστημα 18 μηνών, κατά τις ημεροχρονολογίες που αναφέρονται στην απόφαση.
Μολονότι οι ανωτέρω προσλήφθηκαν με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, στην πραγματικότητα απασχολήθηκαν από τον τέως Δήμο Κυπαρισσίας για την κάλυψη συνήθων, τρεχουσών και απολύτως τακτικών, προβλέψιμων και υπαρχουσών αναγκών αυτού, μόνιμης, διαρκούς και πάγιας προοπτικής, σχετικές προς τις ανάγκες που εξυπηρετούσε παράλληλα και το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του.
Επίσης, ο τέως Δήμος Κυπαρισσίας απασχόλησε τους ανωτέρω με διαδοχικές συμβάσεις (υπήρξε συνεχής και διαδοχική ανανέωση των συμβάσεων χωρίς εναντίωση από πλευράς του Δήμου) επί μεγάλο χρονικό διάστημα (από το έτος 2007-2008 μέχρι το 2010) και οι προαναφερθέντες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς και αδιάκοπα.
Σφοδρές αντιδράσεις και καυστικά σχόλια προκάλεσε στην Κυπαρισσία η απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα και της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, τον Ιούλιο του 2015, να στραφεί εναντίον των 11 συμβασιούχων του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας οι οποίοι με αγωγή τους δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος όφειλε να τους προσλάβει, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, παρά την αντίθεση θέση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Η αλήθεια σχετικά με τους δικαιωθέντες συμβασιούχους stage του τέως Δήμου Κυπαρισσίας έλαμψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, έχει καταγραφεί στο ηχητικό αρχείο της, στα πρακτικά και σε ρεπορτάζ των ΜΜΕ και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, επειδή τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα, όπως συγκεκριμένη είναι και η θέση του καθενός αυτοδιοικητικού από τη λήψη απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή, από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα, με επιλογή κaι εντολή του κ. δημάρχου Τριφυλίας, για άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σε βάρος των εργαζομένων και κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με την οποία δικαιώθηκαν.
Συγκεκριμένη είναι και η στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους συμβασιούχους επί χρόνια και συγκεκριμένη είναι η μεταβολή και αλλαγή της στάσης του δημάρχου.
Η έντονη πίεση και κοινωνική κατακραυγή σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα, που ήταν σφόδρα ενάντια σε κάθε προοπτική υλοποίησης της δικαστικής απόφασης, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης για τους δικαιωθέντες εργαζόμενους.
Η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα αναγκάστηκε να πάρει πίσω όλα όσα έλεγαν τόσο ο δήμαρχος όσο και στελέχη της σε βάρος των εργαζομένων, υποστηρίζοντας με σθένος την υποβολή αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για να μην προσληφθούν οι δικαιωθέντες, και τελικά οι συμβασιούχοι νίκησαν!
Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2017, επιβεβαιώνουν πλήρως τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του «Θ» αναδεικνύοντας το σοβαρό αυτό θέμα! Με καθυστέρηση δυόμισι ετών έπραξαν το αυτονόητο για τους δικαιωθέντες συμβασιούχους το Γενάρη του 2018 για ανάκληση της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Χρειάστηκαν, ωστόσο, δυόμισι χρόνια, από τον Ιούλιο του 2015, μετά τη λήψη απόφασης με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα, για υποβολή αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και πέντε χρόνια μετά την υπ’ αριθ. 52/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε συμβασιούχους του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας, για να έρθει επιτέλους το επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης για τους δικαιωθέντες εργαζόμενους!
Ακολούθησαν αποφάσεις της Ο.Ε. και του Δημοτικού Συμβουλίου και η δημοσίευση στο ΦΕΚ των προσλήψεών τους! Πλέον, οι έντεκα δικαιωθέντες συμπατριώτες μας μπορούν να κοιτούν τη ζωή με αισιοδοξία και δύναμη, αφού μπαίνει οριστικά τέλος στο ιδιότυπο “μαρτύριο” το δικό τους και των οικογενειών τους! Μπορούν να σχεδιάζουν και να κάνουν όνειρα ζωής πράξη πατώντας σε στέρεες βάσεις της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Οι έντεκα δικαιωθέντες, με την πρόσληψή τους, μπορούν να χαμογελούν στη ζωή!

Του Ηλία Γιαννόπουλου