Συνάντηση του Δημάρχου Μεσσήνης με τον διοικητή του ΕΛΓΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Μεσσήνης με τον διοικητή του ΕΛΓΑ

Ραντεβού με το διοικητή του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, είχε χθες Τρίτη ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, όπως ανακοίνωσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο Δήμος Μεσσήνης εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει: «Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 29-01-2019 με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στους πληγέντες παραγωγούς η τεράστια καταστροφή των καλλιεργειών τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.
Ο κ. Τσώνης ζήτησε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων και την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες παραγωγούς.
Επίσης, επέδωσε στον κ. Κουρεμπέ ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, που εκδόθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον, ενώ προγραμματίστηκε επίσκεψή του στο Δήμο Μεσσήνης μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της δακοπροστασίας, καθώς και θέματα που αφορούν γενικά τους αγρότες.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης, ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή, με συνέπεια την πρόκληση έντονων πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της πατατοπαραγωγής, εκφράζει την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η καταβολή αποζημιώσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των παραγωγών
 
ΑΙΤΕΙΤΑΙ
1. Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών της όψιμης και πρώιμης πατάτας.
2. Την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες παραγωγούς.
Ο Δήμαρχος   Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Γεώργιος Τσώνης  Νικόλαος Κοτταρίδης».

Κ. Γαζ.