Το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής

Το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής

Το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:
Το πρωί θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, ενώ στις 11.00 θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό.
Αμέσως μετά, στη 1.00, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από τον κ. Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Elite.
Οι εκδηλώσεις για την ημέρα θα ολοκληρωθούν με την εορταστική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μεγάρου Χορού, η οποία θα δοθεί στην Κεντρική Σκηνή στις 8.00 το βράδυ.
 
Έκθεση
Να σημειωθεί πως πριν από τα εγκαίνια του Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στην έκθεση με τίτλο «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλέξανδρου Χαΐτογλου» στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας.
 
Απαγόρευση στάθμευσης -κυκλοφορίας
Τέλος, με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς: Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου, λόγω της λιτανείας εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ. – Πυροσβεστική και ασθενοφόρα).
Η απόφαση θα ισχύσει το Σάββατο από 6.00 έως 13.00 όσον αφορά στην απαγόρευση στάθμευσης και από 10.00 έως 13.00 όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.