Υποσχέσεις Σπίρτζη για Πύργος- Καλό Νερό και Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος μέσα στο ‘19


Υποσχέσεις για διαγωνισμούς μέσα στο 2019
 
«Τα μεγάλα έργα, όσον αφορά στα μεγάλα οδικά και τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, ή έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται», λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, περιγράφοντας το τοπίο των υποδομών στην Ελλάδα στη δύση του 2018.
Ο υπουργός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην υπογραφή των συμβάσεων για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, αλλά και στο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων «για να μπορέσουμε να έχουμε κι ένα σύγχρονο σύστημα, αλλά κι ένα δικαιότερο σύστημα, που θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών των διοδίων».
Εκτιμά δε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 «θα έχουμε μπορέσει να έχουμε συμβάσεις για περίπου 6 δισ. έργα και πάνω από 9 δισ. θα έχουμε έως το τέλος του 2019».
Ο υπουργός τονίζει ακόμα ότι αυτά τα μεγάλα έργα υποδομών θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά «δυστυχώς, κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, τις ελλείψεις ή τις σκοπιμότητες, τα άφηναν πολλά χρόνια να μην υλοποιούνται, να μην ολοκληρώνονται» και φέρνει ως παράδειγμα τους οδικούς άξονες.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις προτεραιότητες που βάζει το υπουργείο στον τομέα των υποδομών, σημειώνει: “Έχουμε ολοκληρώσει τη δεύτερη γενιά των παραχωρήσεων, τα μεγάλα οδικά έργα. Πρέπει να συμπληρωθούν, όμως, οι οδικές υποδομές της χώρας.
Αναφέρομαι στο διαγωνισμό μετά τον Πύργο, το Πύργος-Καλό Νερό και προετοιμάζουμε το διαγωνισμό από την Καλαμάτα προς τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός για το 2019, εκτιμούμε ότι το πρώτο εξάμηνο, μέχρι τον Ιούνιο, θα έχουμε μπορέσει να έχουμε συμβάσεις για 6 δισεκατομμύρια ευρώ έργα περίπου και πάνω από 9 δισεκατομμύρια θα έχουμε έως το τέλος του 2019».
Α.Π.