Φιλιατρά: Υποβάθμιση λειτουργίας γραφείου συναλλαγών Εθνικής Τράπεζας

Φιλιατρά: Υποβάθμιση λειτουργίας γραφείου  συναλλαγών Εθνικής Τράπεζας

Μόνο δύο μέρες την εβδομάδα λειτουργεί από χθες το Γραφείο Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Φιλιατρά κι αυτό συνιστά σαφέστατη υποβάθμιση της λειτουργίας του, που εκτιμάται θα επιφέρει βαρύ πλήγμα σε κατοίκους και επαγγελματίες.
Την ώρα που τα Φιλιατρά ασφυκτιούν στο τέλμα της εγκατάλειψης από δημόσιες υπηρεσίες, με τα «λουκέτα» να είναι αλλεπάλληλα εδώ και χρόνια και αποκορύφωμα εκείνο στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών, το «χτύπημα» της διοίκησης της ΕΤΕ στην πόλη εκλαμβάνεται από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής ως πρόκληση και προσβολή μαζί.
«Αναπροσαρμογή ημερών λειτουργίας Γ/Σ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (382-1). Σας ενημερώνουμε ότι από 02/01/2019, γνωστοποιείται η αναπροσαρμογή των ημερών λειτουργίας του Γ/Σ Φιλιατρών για το έτος 2019 ως εξής: Από 2 Ιανουαρίου έως 15 Ιουνίου κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Από 16 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου καθημερινά. Από 16 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου κάθε Τρίτη και Πέμπτη», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ΕΤΕ έξω από το κατάστημα των Φιλιατρών.
Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος το Γραφείο Συναλλαγών της ΕΤΕ, ανατολικά της κεντρικής πλατείας, λειτουργούσε καθημερινά και οι εργασίες του ήταν: Καταθέσεις, Επενδύσεις & Αποταμίευση, Εμβάσματα & Πληρωμές, Αγορά-Πώληση Συναλλάγματος, Ηλεκτρονικά Δίκτυα Εξυπηρέτησης, ενώ δίπλα από την είσοδό του υπάρχει ΑΤΜ (καθημερινά 24 ώρες), κέντρο αυτόματων πληρωμών και παράλληλα το κατάστημα ήταν με θυρίδες θησαυροφυλακίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΤΕ.
Στα Φιλιατρά θεωρείται ότι η υποβάθμιση λειτουργίας του Γραφείου Συναλλαγών της ΕΤΕ θα οδηγήσει σταδιακά σε κλείσιμό του. Έτσι, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων απαιτούν από κάθε αρμόδιο της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής να παρέμβουν, ώστε να αποτραπεί και η υποβάθμιση και το επερχόμενο «λουκέτο». Παράλληλα, να ασκηθούν πιέσεις με ουσιαστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της λειτουργίας του καταστήματος Φιλιατρών σε καθημερινή βάση και με το απαραίτητο προσωπικό.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου