«Χειμωνιάτικη» μίνι χασισοφυτεία μέσα σε τελάρο


Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 725 άτομα, εκ των οποίων τα 571 ήταν Έλληνες και τα 154 αλλοδαποί, καθώς και σε 560 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 103 άτομα, από τα οποία 46 ήταν Έλληνες και 57 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 60 άτομα.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 245 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Ένας 34χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς στους Γαργαλιάνους, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε από τον Οκτώβριο του 2014 ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ιωαννίνων, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
-Δύο άντρες για ναρκωτικά. Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 60χρονος στον Άγιο Φλώρο, διότι σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν στην κατοχή του, περιτυλιγμένα σε χαρτί 15 γραμμ. χασίς. Επίσης, συνελήφθη ένας 56χρονος, καθώς σε έλεγχο που έκαναν στο  σπίτι του στο Μελιγαλά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν να καλλιεργεί σε ένα πλαστικό τελάρο 14 χλωρά φυτά κάνναβης, ύψους 5-10 εκατ., ενώ κατασχέθηκαν και δύο ζυγαριές.
-Πέντε Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
 
Εξιχνίαση
Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε κλοπή μοτοσικλέτας που είχε γίνει το Μάιο του 2016 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών νεαρών ηλικίας 23, 28 και 29 ετών, για κλοπή, ενώ η μοτοσικλέτα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε βρεθεί δύο μήνες μετά την κλοπή έξω από πολυκατάστημα στη Θουρία και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Της Βίκυς Βετουλάκη