Θ. Ρουσόπουλος από την Καλαμάτα: «Η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης είναι στηριγμένη σε ανεμομαζώματα»

Θ. Ρουσόπουλος από την Καλαμάτα: «Η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης είναι στηριγμένη σε ανεμομαζώματα»

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γουλιάμου στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος.
Όπως δήλωσε στο «Θάρρος», είναι φίλος του συγγραφέα τα τελευταία χρόνια και έχουν στενή συνεργασία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου ο ίδιος είναι καθηγητής Επικοινωνίας.
Μιλώντας για τον κ. Γουλιάμο, είπε ότι έχει διαπρέψει, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του ικανότητα και δεινότητα, αλλά και για τον τρόπο του φέρεσθαι.
Όσο για τη έργο «Διαλεκτική της Αρμονίας» που παρουσιάστηκε χθες, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι το γνωρίζει από την πρώτη ημέρα που υπάρχει αυτή η ιδέα και το αποτέλεσμα είναι ένα φιλοσοφικό δημιούργημα με προβληματισμούς του Μίκη, στους οποίους ο Κ. Γουλιάμος βάζει το σπίρτο για να ανάψει τη φωτιά ενός πολύ σπουδαίου Έλληνα, προβληματισμοί που, κατά τον ίδιο, διαβάζονται διαχρονικά και αφήνουν παρακαταθήκη.
 
Το κεφάλαιο «πολιτική»
Δε θα ήταν δυνατόν να μη ρωτήσουμε τον πρώην υπουργό για τη χθεσινή ψηφοφορία (δεν είχε πραγματοποιηθεί εκείνη την ώρα), για το πώς βλέπει το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και για τα δικά του πολιτικά σχέδια.
Ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι ασχέτως με το τι θα κάνει η Βουλή (σ.σ. χθες)- κατά τον ίδιο, το πιθανότερο ήταν, με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης-, μείζον ζήτημα είναι τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Κι αυτό, γιατί, όπως είπε, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στηριγμένη σε ανεμομαζώματα.
Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον, δήλωσε ότι στρατεύεται στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές (σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών, Βόρειος Τομέας).
Σχετικά με το πότε αυτές θα γίνουν, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι εδώ και χρόνια έχει εκτιμήσει ότι θα γίνουν το Μάιο, αλλά πλέον, συμπλήρωσε, είναι παρακινδυνευμένο να το λέει, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει πολλή σημασία αυτή τη στιγμή, αφού είτε το Μάιο είτε το Σεπτέμβριο ο χρόνος έχει φτάσει στο τέλος.
 Κλείνοντας θεώρησε βέβαιο ότι η νυν κυβέρνηση απέρχεται.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση