«Δώρο» σανός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

«Δώρο» σανός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Οι αγρότες επέστρεψαν στην Καλαμάτα αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους 
Όπως είχαν προαναγγείλει οι αγρότες και κτηνοτρόφοι την Παρασκευή, θα επέστρεφαν στην Καλαμάτα, αυτή τη φορά μαζί με συναδέλφους τους από του Χανδρινού. Όλοι μαζί, λοιπόν, με τα αγροτικά τους μηχανήματα έφθασαν χθες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση, με μια μεγάλη ομάδα τους να μεταβαίνει στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος βουλευτής εκεί, με την υπάλληλο να τους ενημερώνει ότι μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να θέσουν τα αιτήματά τους.
Όπως σχολίασαν αρχικά οι αγρότες, δεν ήθελαν να θεωρηθούν αγενείς, γι’ αυτό και πήγαν στο γραφείο μια μπάλα σανό! Αυτό που ζήτησαν ήταν απαντήσεις από τους βουλευτές του νομού για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ελαιοκομικό τομέα. Ειδικότερα, τους κάλεσαν να πάρουν θέση για τις αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο δάκος.
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκλητικό, καθώς με το που ξεκίνησαν τα μπλόκα, έστειλε την Αστυνομία, πράγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε.
Επίσης, ζήτησαν απάντηση από τους βουλευτές για το τι θα γίνει με το γάλα και τα κρέατα.
Ζήτησαν, δε, συνάντηση με κάποιον βουλευτή εκείνη τη στιγμή, όμως, όπως προαναφέραμε, όλοι απουσίαζαν. Όταν, δε, τους προτάθηκε να κλείσουν ραντεβού, απάντησαν ότι δεν το δέχονται, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός ήταν αυτοί που πήγαιναν στα μπλόκα και ανέβαιναν στα τρακτέρ. Οπότε ζήτησαν εκείνοι να τους επισκεφθούν και όχι οι αγρότες στο γραφείο τους.
Στη συνέχεια οι αγρότες παρέδωσαν υπόμνημα στην υπάλληλο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο και αποχώρησαν.
Έπειτα επέστρεψαν στα τρακτέρ τους και με πομπή έφτασαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην είσοδο του οποίου για ακόμα μια φορά έχυσαν γάλα, ενώ μια ομάδα έφθασε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα κρατώντας ένα δώρο (την μπάλα με το σανό).
Οι αγρότες, λοιπόν, εξήγησαν στην κα Μπούζα ότι η Περιφέρεια αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αφού βάζει πλάτη, όπως είπαν. Εδώ και πολλά χρόνια, σχολίασαν ακόμη, αγγίζουν τα όρια της φτώχειας, ενώ φέτος δεν ξέρουν πώς θα ζήσουν την οικογένειά τους.
Όσο για τη δακοκτονία, παρατήρησαν ότι έχουν γίνει δύο Περιφερειακά Συμβούλια, με τον κάθε σύμβουλο «να λέει ό,τι του κατεβαίνει» και, τελικά, να μην παίρνουν καμία απάντηση, ενώ ζήτησαν να μάθουν τι σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια με τη φετινή δακοκτονία.
Η κα Μπούζα προσπάθησε εξηγήσει στους αγρότες τι έγινε με τη δακοκτονία, αναφερόμενη στις καιρικές συνθήκες, με τους αγρότες να κατηγορούν την Περιφερειακή Αρχή ότι αδιαφόρησε και έτσι η σοδειά τους καταστράφηκε.
 
Τα αιτήματα και η συνέχιση των κινητοποιήσεων
Τέλος, οι αγρότες αποχώρησαν από την Π.Ε. Μεσσηνίας, όμως δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που πάρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Νίκαια. Επίσης, δήλωσαν για ακόμα μια φορά ότι τα κυριότερα προβλήματά τους είναι η τιμή του γάλακτος και των κρεάτων, το θέμα της δακοκτονίας και οι αποζημιώσεις που διεκδικούν, καθώς και το ζήτημα με τις οξύτητες του ελαιολάδου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση