Καλαμάτα: 35 κιλά λαθραίου καπνού έκρυβε 62χρονος σε ψυγεία

Καλαμάτα: 35 κιλά λαθραίου καπνού έκρυβε 62χρονος σε ψυγεία

Με περίπου 35 κιλά λαθραίου καπνού συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ένας 62χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.
Ο 62χρονος διατηρούσε το λαθραίο καπνό σε αεροστεγείς συσκευασίες σε ψυγεία, ενώ έφτιαχνε τσιγάρα με το λαθραίο καπνό, καθώς βρέθηκε και τσιγαρομηχανή και 1.600 τσιγάρα κενού περιεχομένου.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σταμάτησαν και πραγματοποίησαν έρευνα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο  62χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 4 νάιλον συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 1.970 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε συνοικία της Καλαμάτας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 66 νάιλον συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 32.706 γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μία μηχανή γέμισης τσιγάρων, καθώς και 1.600 τσιγάρα κενού περιεχομένου επιμερισμένα σε 8 πακέτα των 200 τεμαχίων το καθένα. Τα δε πακέτα με το λαθραίο καπνό, αεροστεγώς κλεισμένα, διατηρούσε σε δύο οικιακά ψυγεία.
Η ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 34.676 γραμμαρίων, θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 62χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.