Μήνυση για τη μη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο κατέθεσε η μητέρα από τα Καλλιανέικα

Μήνυση για τη μη μεταφορά των παιδιών στο  σχολείο κατέθεσε η μητέρα από τα Καλλιανέικα

 Μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται για τις ενέργειες που έκανε
 
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαμάτας η μητέρα των δύο μαθητών από τα Καλλιανέικα Δολών, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη σε όσους ευθύνονται για τη μη μεταφορά των δύο παιδιών της στα σχολεία που φοιτούν.
Το πρόβλημα, το οποίο έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένα σε ρεπορτάζ μας, εξακολουθεί να υφίσταται όλη τη σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα οι δύο μαθητές να έχουν κάνει ήδη πολλές απουσίες και να χάνουν τα μαθήματά τους, με αυτό να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το ένα παιδί που φέτος πρέπει να δώσει πανελλήνιες.
Οι δύο μαθητές, κατοικώντας μόνιμα στον οικισμό Καλλιανέικα, 20 χλμ. απόσταση από την Καλαμάτα, για να μεταβούν στα σχολεία τους στην Καλαμάτα πρέπει να περπατούν ξημερώματα και μεσημέρι από 3,5 χλμ., με τις πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προκειμένου από τις Κιτριές να μπορέσουν να πάρουν το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Καλαμάτα και αντίστροφα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές ημέρες να είναι αδύνατον να κάνουν με τα πόδια αυτή τη διαδρομή και έτσι να μην πηγαίνουν σχολείο.
 
Μήνυση
Η μητέρα στη μήνυση που κατέθεσε ζητά την παρέμβαση της εισαγγελέως και περιγράφει αναλυτικά την οικογενειακή της κατάσταση και πως μόνιμή τους κατοικία είναι τα Καλλιανέικα, με το σύζυγό της να βρίσκεται στη Γερμανία για εργασία.
«Από την αρχή του σχολικού έτους, δίχως να γνωρίζω από επίσημη Αρχή τους λόγους, καίτοι κατ’ επανάληψη έχω απευθυνθεί σε διαφόρους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση στο ανακύψαν ζήτημα, δεν εκτελείται δρομολόγιο μεταφοράς των τέκνων μου από και προς το σχολείο, με επακόλουθο αυτά να δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, σε αρκετές δε περιπτώσεις δεν μπορούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών να μεταβούν στο σχολείο», σημειώνει.
Ακολούθως, επισημαίνει ότι από την αρχή απευθύνθηκε στις Αρχές και από κανέναν δεν έλαβε επίσημη απάντηση, πλην διαβεβαιώσεων πως είναι παροδικό πρόβλημα που θα αποκατασταθεί άμεσα.
«Με ιώβεια υπομονή προσδοκούσα την επίλυση του προβλήματος αυτού, πλην όμως έως και σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως ουσιαστικά πρόοδος, παρά μόνο λόγια και υποσχέσεις που αρμόζουν στο προεκλογικό κλίμα των ημερών», συμπληρώνει στη μήνυσή της.
 
Απειλές
Ακολούθως εξηγεί ότι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμα καλές ξυπνούσαν από τις 6.00 το πρωί και περπατούσε μαζί με τα παιδιά έως τις Κιτριές για να πάρουν το λεωφορείο. Όμως, από το Νοέμβριο και μετά αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατο.
Περιγράφει ότι επανειλημμένα απευθύνθηκε στην Περιφέρεια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς όμως να γίνει τίποτα, ενώ από την Περιφέρεια της υποδείχθηκε ότι υπαίτιο είναι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, αλλά στη συνέχεια προέκυψε ότι η εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας.
Παράλληλα, κοινοποίησε ενημερωτικό σημείωμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς πως αν δε λυθεί το πρόβλημα, θα αναγκασθεί να διακόψει τη φοίτηση των παιδιών.
Στη συνέχεια αναφέρει ότι μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος στα Μέσα Ενημέρωσης υπήρξε ενδιαφέρον από αντιπεριφερειάρχη, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΚΤΕΛ. Ωστόσο, από το Συνήγορο του Πολίτη ενημερώθηκε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα. Επιπρόσθετα, επειδή το ΚΤΕΛ είχε ενημερώσει πως δεν μπορεί λεωφορείο του να πάει στο συγκεκριμένο δρόμο, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, μετά και τις διαμαρτυρίες της μητέρας, κλάδεψε ελιές που «έβγαιναν» στο δρόμο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του λεωφορείου. Όμως, ακόμα και τότε ούτε το λεωφορείο πήγε, ενώ όπως αναφέρει στη μήνυση η μητέρα, δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα για το κλάδεμα των δέντρων. Μάλιστα, για την εξακρίβωση των λεγομένων της αναφέρει ότι η Εισαγγελία μπορεί να προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη