Μείωσαν το αλκοόλ, αλλά όχι την ταχύτητα οι Μεσσήνιοι οδηγοί

Μείωσαν το αλκοόλ, αλλά όχι την ταχύτητα οι Μεσσήνιοι οδηγοί

Με υπερβολική ταχύτητα οδηγούσαν οι 3 στους 10 οδηγούς που ελέγχθηκαν από συνεργεία της Τροχαίας στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων
Την προηγούμενη εβδομάδα (18 έως 24 Φεβρουαρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα  στις παραβάσεις για την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στο πλαίσιο αυτό, από 1.011 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 22.103 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.741 παραβάσεις για την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (556), της Θεσσαλονίκης (437), της Πιερίας (338), στo Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) (319), των Σερρών (284) και της Λάρισας (227).
Στην Μεσσηνία από 18 έως 24 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκαν 6 συνεργεία
και ελέγχθηκαν συνολικά 186 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 68 παραβάσεις του ΚΟΚ για «υπερβολική ταχύτητα» και 9 παραβάσεις του ΚΟΚ για «οδήγηση υπό την επίδραση  οινοπνεύματος».
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη, τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Β.Β.