Προκόπης Παυλόπουλος: «Ενωμένη η Ελλάδα μπορεί να ακτινοβολήσει»

Προκόπης Παυλόπουλος: «Ενωμένη η Ελλάδα μπορεί να ακτινοβολήσει»

Σε μια αίθουσα που κυριαρχούσαν τα… παγωμένα χαμόγελα και οι… ψίθυροι εν όψει των εκλογών του 2019 (αυτοδιοικητικών και μη), ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρέθεσε το περασμένο Σάββατο  γεύμα προς τιμήν της του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Χριστού.
Στο λόγο του ο δήμαρχος σημείωσε το γεγονός ότι έπειτα από 12 σχεδόν χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει τα ηνία σε αυτόν που θα επιλέξουν οι πολίτες της πόλης τον προσεχή Μάιο, ενώ προχωρώντας και σε έναν απολογισμό του έργου του ως δήμαρχος στάθηκε στην ανάπτυξη της Καλαμάτας εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Μεταξύ άλλων, κατά την προσφώνησή του σημείωσε τα εξής: “Έπειτα από 13 χρόνια συνεχούς δημαρχοντίας στην ιστορική μας πόλη, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρησή μου, που θα επισυμβεί με την ολοκλήρωση της θητείας μου στις 31/8/2019. Και είμαι ευτυχής, κύριε Πρόεδρε, για την κοινή διαπίστωση πως η Καλαμάτα, η πόλη μας και η πόλη σας, όχι μόνο άντεξε στην οικονομική κρίση, αλλά σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο σε όλους τους τομείς μέσα στην οικονομική κρίση.
Η Καλαμάτα σήμερα είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, σημείο αναφοράς για όλη την Πελοπόννησο, αλλά και για όλη την Ελλάδα, με τον εντυπωσιακό αυτοκινητόδρομο και τον περιμετρικό και το διεθνές αεροδρόμιό της, που τη συνδέει με πολλές δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.
Η Καλαμάτα ενδυναμώνεται συνεχώς πληθυσμιακά, ο τουρισμός αυξάνεται, πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου πραγματοποιούνται και το Μέγαρο Χορού που εγκαινιάσαμε, που εγκαινιάσατε και εμείς μαζί σας πριν από λίγο, θα γίνει με βεβαιότητα ο μεγάλος φάρος πολιτισμού για ολόκληρη τη νότια Πελοπόννησο, σημείο αναφοράς των φιλότεχνων και των ανθρώπων του πολιτισμού”.
Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στην ανάγκη ενότητας του πολιτικού κόσμου, ακρογωνιαίος λίθος και για την πρόοδο της χώρας. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Τέτοια μέρα αναλογιζόμαστε όλοι εδώ, στην Καλαμάτα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ότι εμείς, οι Έλληνες, πρέπει μέσα από το δρόμο της αρραγούς ενότητας να πορευόμαστε, για να μπορέσουμε να κάνουμε τα μεγάλα και σημαντικά που είμαστε σε θέση να κάνουμε. Πριν απ’ όλα να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και άξιοι της Πατρίδας. «Καθείς εφ’ ώ ετάχθη». Και όχι μόνον οι πολιτικοί, καθένας από μας. Και ύστερα να υπερασπισθούμε τούτη την Πατρίδα. Γιατί σας διαβεβαιώ: αυτή η Πατρίδα μπορεί ν’ ακτινοβολήσει”.
Α.Π.