Χιλιάδες πιστών στη λαμπρή γιορτή για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά! (φωτογραφίες)

Χιλιάδες πιστών στη λαμπρή γιορτή για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά! (φωτογραφίες)

Ο Άγιος Χαράλαμπος αγκάλιασε και φώτισε χθες, για μια ακόμη φορά, την πόλη των Φιλιατρών που γιόρταζε τη μνήμη του και μες στο χειμώνα ο ήλιος έλαμπε και ζέστανε την ατμόσφαιρα στην πόλη! Τα Φιλιατρά, φωτεινά και λαμπερά, τίμησαν την Παντριφυλιακή εορτή του Πολιούχου Προστάτη τους Αγίου Χαραλάμπους! Τη γιορτή λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.  Χρυσοστόμου!
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χιλιάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και γειτονικούς νομούς συνέρευσαν στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανάβοντας ένα κερί, προσκυνώντας και ζητώντας τη βοήθεια και τη Χάρη του Αγίου Χαραλάμπους. Ο πεφωτισμένος λόγος των Αγίων Ιεραρχών, τόσο την παραμονή όσο και χθες ανήμερα της εορτής, τόνωσε το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών και δυνάμωσε τη φλόγα της πίστης στην ψυχή τους!
Σήμερα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς αφού αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους που έσωσε τα Φιλιατρά από το ολοκαύτωμα της ναζιστικής θηριωδίας, επεσήμανε την αναγκαιότητα της σημερινής εποχής να έχουμε ακλόνητη πίστη.
Με απόλυτη τάξη πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς και Εφεστίου Εικόνας του Αγίου, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, μαθητών σχολείων, με τιμητικό άγημα της 120 ΠΕΑ να την κρατά. Στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών εψάλλη δέηση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες σε μήνυμά του προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στη σωτηρία των Φιλιατρών από τον Άγιο Χαράλαμπο και τις μέρες που διανύουμε.
Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό όπου και έγινε η Απόλυση. Στη συνέχεια ο δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και λαός είχαν την ευκαιρία, «μεταξύ οίνου και εδεσμάτων» να ανταλλάξουν ευχές για την ημέρα! Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις συμμετείχαν, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, ο εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, πρώην υπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, ο οικοδεσπότης δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Περικλής Μαντάς και Άγγελος Χρονάς, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος, η επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Ιωάννα Μαραβελή, οι τέως δήμαρχοι Αετού, Δημήτρης Δριμής και Αυλώνος, Γιάννης Φιλντίσης,  τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτρης Αναστασόπουλος, οι κατά δήλωσή τους υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Γιώργος Λεβεντάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι Κοινοτήτων, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, αξιωματικοί Σ.Α. και πληθώρα υποψηφίων α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου