Η Αστυνομία άφησε απροστάτευτους τους φιλάθλους της Καλαμάτας

Η Αστυνομία άφησε απροστάτευτους τους φιλάθλους της Καλαμάτας

Ότι οι παίκτες της Καλαμάτας ήταν σε άλλο γήπεδο ή, καλύτερα, ήταν σαν μην πάτησαν ποτέ στο γήπεδο του Ασπροπύργου είναι ένα δεδομένο, που το αποδεικνύει άλλωστε και το βαρύ 5-0.
Όμως, δε θα σταθούμε στο αποτέλεσμα, αλλά στη στάση της Αστυνομίας.
Πέραν των ποδοσφαιριστών, ούτε η Αστυνομία φάνηκε να έχει συναίσθηση του αγώνα, αλλά και του αριθμού των φιλάθλων που θα έφταναν στον Ασπρόπυργο.

Έτσι, στο γήπεδο βρέθηκαν μόλις δύο διμοιρίες, με τη δεύτερη μάλιστα να φτάνει ενώ το παιχνίδι είχε αρχίσει.
Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας ήταν τα σοβαρά επεισόδια που δημιουργήθηκαν, όταν έφτασαν οι φίλαθλοι της Καλαμάτας, αλλά και στη λήξη του αγώνα.

Ο πρώτος πετροπόλεμος και η μάχη σώμα με σώμα έγιναν, όταν οι φίλαθλοι της Καλαμάτας έφθασαν στο γήπεδο. Στην είσοδο η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη, με τον κόσμο του Ασπρόπυργου να εκτοξεύει πέτρες και φωτοβολίδες.
Όταν ο κόσμος της Καλαμάτας μπήκε στο γήπεδο, αντίκρισε μια νεκρή ζώνη ανάμεσα στην κερκίδα, με τη μία και μόνο διμοιρία να βρίσκεται στο κάτω μέρος, ενώ η πόρτα των φιλάθλων των γηπέδων ήταν προκλητικά ανοιχτή.
Κάπου εκεί ξεκινά το παιχνίδι, με τους παίκτες της Καλαμάτας από τα πρώτα λεπτά να δέχονται τα πρώτα γκολ.

Λίγο πριν από το ημίχρονο έφθασε στο γήπεδο και η δεύτερη διμοιρία, η οποία προφανώς καλέστηκε αφού είχαν γίνει τα πρώτα επεισόδια.
Στο ημίχρονο ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ο κόσμος της Καλαμάτας δικαιολογημένα φώναζε ότι ήταν κλεισμένοι σε ένα χώρο που δεν υπήρχε καν νερό ή τουαλέτα.

Κι αφού οι παίκτες της Καλαμάτας έχουν δεχθεί τα πέντε γκολ, ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη και ξεκινά ο τρίτος γύρος του πετροπόλεμου, με αρκετούς φιλάθλους να τρέχουν προς ένα σημείο που έδειχνε ασφαλές, κολλητά με τη μάντρα του γηπέδου.

Εκεί η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ και από τις δυο πλευρές εκτοξεύθηκαν πέτρες.

Η Αστυνομία και πάλι απούσα άφησε τον κόσμο της Καλαμάτας να βγει από το γήπεδο και κάπου εκεί ξεκίνησε ο τέταρτος και σοβαρότερος γύρος πετροπόλεμου, αφού οι πέτρες έφθαναν από την έξω μεριά του γηπέδου προς τα μέσα.
Κάποιοι της Καλαμάτας αποφάσισαν να κυνηγήσουν τους φιλάθλους του Ασπροπύργου, αφού οι δεύτεροι δε σταματούσαν να ρίχνουν πέτρες.
Σημειώθηκαν, δε, συμπλοκές, με τις δύο διμοιρίες έπειτα από καθυστέρηση να καταλαβαίνουν τι γίνεται και να κάνουν επέμβαση με γκλοπ. Μάλιστα, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ένας οπαδός της Καλαμάτας.

Τελευταία πράξη της «τραγικής» αυτής μετακίνησης ήταν το πώς θα φτάσει ο κόσμος της Καλαμάτας στα λεωφορεία, τα οποία ήταν παρκαρισμένα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα (10 λεπτά περίπου με τα πόδια), απόσταση ανάμεσα σε σπίτια, καθώς σε κάθε τετράγωνο θα μπορούσε να υπάρξει επίθεση.

Τελικά, τα λεωφορεία έφτασαν στο γήπεδο και, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σε αυτά ρίχθηκαν πέτρες, αλλά δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές.
Κρίμα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν περισσότερες, όλες αυτές οι εικόνες ντροπής θα είχαν αποφευχθεί.
Π.Μπ.