Τουριστικά δρομολόγια με το τρένο μέχρι Καλαμάτα

Τουριστικά δρομολόγια με το τρένο μέχρι Καλαμάτα

-Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη
 
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στην εκδήλωση του ΟΣΕ με τίτλο «1869 – 2019: 150 Χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην επέκταση του σιδηρόδρομου μέχρι την Καλαμάτα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε τα εξής: “Έπειτα από πολλά αναπτυξιακά συνέδρια σε όλη τη χώρα, που καταγράφηκαν οι ανάγκες των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και της κοινωνίας, έγινε ο σχεδιασμός των υποδομών της χώρας και αυτό που διαπιστώνουμε όλοι, που ξέρουμε όλοι, είναι ότι και τα οδικά δίκτυα και το σιδηροδρομικό δίκτυο, δεν συνδέει, επί της ουσίας και με τις προδιαγραφές που έπρεπε να είχαμε, κανένα λιμάνι, καμία βιομηχανική περιοχή, καμία τουριστική περιοχή, παρότι έχουν αναπτυχθεί και έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα οδικά δίκτυα που γνωρίζετε και η Εγνατία.
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός δεν υπήρχε, με πολύ γκρίζα αποτελέσματα, στους στόχους που έπρεπε να έχει η χώρα. Πήραμε, λοιπόν, την απόφαση και συντάξαμε, εκπονήσαμε αυτό το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και τους εκπροσώπους της.
Μένουν να κάνουμε πάρα πολλά. Είναι σε εξέλιξη οι περισσότερες υποδομές, η υλοποίηση των Υποδομών. Για την Πάτρα μετά από πάρα πολλά χρόνια βρέθηκε μία συμφωνία με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ενεργοποιηθεί και ανατάσσονται οι παλιές μετρικές γραμμές, -εκεί θα χαρεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – που είχαν τεθεί εκτός, για να ενεργοποιήσουμε τουριστικά δρομολόγια, που θα εξυπηρετούν και τις τοπικές κοινωνίες στην Πελοπόννησο, μέχρι τη Μεσσηνία, μέχρι την Καλαμάτα και στη Στερεά Ελλάδα, στα Τέμπη, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές”.

Α.Π.