Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στα Λέικα

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στα Λέικα

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ένας 35χρονος που ζει κοντά στα νταμάρια των Λεΐκων βρέθηκε, έχοντας βγάλει βόλτα τα σκυλιά του, αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα.
Όπως είπε μιλώντας στο «Θάρρος», καθημερινά βρίσκεται στο σημείο, αλλά την Κυριακή τα σκυλιά έφυγαν μακριά, κι ενώ τους φώναζε, αργούσαν να επιστρέψουν. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να πάει να τα βρει.
Αυτά είχαν φτάσει ψηλά σε ένα δύσβατο σημείο στο βουνό και, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν σε ένα από τα ψηλότερα διαζώματα (επειδή ήταν λατομείο, το βουνό έχει σκαφτεί δημιουργώντας διαζώματα). Τα σκυλιά είχαν σταθεί μπροστά σε ένα κρανίο, ενώ κοντά σε αυτό υπήρχαν υπολείμματα ρούχων, ένα δαχτυλίδι, τηλεκάρτες, ενώ οστά ήταν διασκορπισμένα και στη γύρω περιοχή.
Τότε ειδοποίησε την Αστυνομία και οδήγησε τους άνδρες της Ασφάλειας στο σημείο που εντόπισε τα οστά, τα οποία περισυνέλεξαν και μετέφεραν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για περαιτέρω εξέταση και ανθρωπολογική ανάλυση.
Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Ναυπλίου, Νίκος Κωτακίδης, δήλωσε στην Αγγελική Νικολούλη ότι σχεδόν το σύνολο των οστών συνθέτουν ανθρώπινο σκελετό, ωστόσο θα γίνει ανθρωπολογική εξέταση για να καθοριστεί το φύλο στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από τα οστά ελήφθη και δείγμα γενετικού υλικού, προκειμένου να ταυτοποιηθεί με δείγματα ατόμων για τα οποία έχει δηλωθεί εξαφάνιση, με προτεραιότητα στην περίπτωση της 57χρονης Χριστίνας Εξαρχουλέα που χάθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τη Μάνη, καθώς ταιριάζει γεωγραφικά.
Για την περίπτωση της Εξαρχουλέα υπάρχει διαθέσιμο γενετικό υλικό που είχε ληφθεί από τους συγγενείς της από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης. Η μία από τις αδελφές της, μάλιστα, κλήθηκε από τις Αρχές να αναγνωρίσει κάποια από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα Λέικα, αλλά δε θυμόταν κανένα από αυτά.
Π.Μπ.