Γιάννης Γεωργούντζος, ο Eλληνοαμερικανός με τα Πούλιτζερ και ο Τένεσι Ουίλιαμς

Γιάννης Γεωργούντζος, ο Eλληνοαμερικανός με τα  Πούλιτζερ και ο Τένεσι Ουίλιαμς

Ο Γιάννης Γεωργούντζος είναι ένας 59χρονος επιχειρηματίας με έντονη ελληνική συνείδηση.  Ο πατέρας του, από τα Αρφαρά Μεσσηνίας, πολέμησε τους Γερμανούς, κατόπιν πήρε μέρος στον πόλεμο της Κορέας και έπειτα μετανάστευσε στην Αμερική, όπου έπιασε δουλειά στην Imperial Trading Company. 
Σήμερα αυτή η εταιρεία διανομής προϊόντων είναι η τρίτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, προμηθεύει 6.000 καταστήματα και έχει τζίρο δισεκατομμυρίων. Πλέον εμπλέκεται και στο ναυτιλιακό και τον πετρελαϊκό τομέα.  
Ιδιοκτησία του John Georges είναι και ένα από τα πιο διάσημα και παλαιά εστιατόρια της Λουιζιάνα, το Galatoire στην Bourbon Street.  Ο Τένεσι Ουίλιαμς ήταν τακτικός πελάτης και ανέφερε το εστιατόριο στο «Λεωφορείον ο Πόθος». 
Πώς μπορεί να συνδέονται, λοιπόν, μια εταιρεία διανομής, εστιατόρια, αλλά και εφημερίδες; «Όλα έχουν μεγάλη ιστορία», μας λέει ο Γιάννης Γεωργούντζος. «Αγόρασα την εφημερίδα “Advocate” πριν από έξι χρόνια. Σήμερα η αναγνωσιμότητα έχει αυξηθεί κατά 300%. Όσο για την “Times-Picayune”, που επίσης αγόρασα, ανήκε στον όμιλο Conde Nast και είχε τιμηθεί με δύο Πούλιτζερ για τη θαρραλέα κάλυψη του καταστροφικού τυφώνα Κατρίνα». 
Ο Γιάννης Γεωργούντζος έρχεται συχνά στην Ελλάδα και, φυσικά, πηγαίνει και στην Καλαμάτα να δει τους συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Γεωργούντζος, ο αθλητικός ρεπόρτερ που έγινε γνωστός από το χαρακτηριστικό τρόπο μετάδοσης αγώνων.