Ετοιμόρροπος ο πολιτισμός στην Καλαμάτα

Ετοιμόρροπος ο πολιτισμός στην Καλαμάτα

Για τα ετοιμόρροπα διατηρητέα κτήρια στην Καλαμάτα έχουμε γράψει δεκάδες φορές, όμως η επικινδυνότητα κάποιων εξ αυτών επιβάλλει την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, πριν υπάρξει τραυματισμός.
Ένα τέτοιο κτήριο είναι αυτό στο οποίο στεγαζόταν το Οικονομικό Γυμνάσιο Καλαμάτας στην οδό Κουμουνδουράκη, ενώ ακριβώς απέναντι υπάρχει παιδικός σταθμός!

Το 2016 έγιναν εργασίες άρσης επικινδυνότητας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, όμως, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το κτήριο «έχει πνιγεί» ξανά από φυτά και σκουπίδια.

Οι μπροστινές σκαλωσιές, που μάλιστα καταλαμβάνουν τμήμα του δρόμου, δε φαίνεται να προσφέρουν προστασία, αφού το προστατευτικό δίχτυ «έχει φύγει», ενώ η περίφραξη που έχει τοποθετηθεί στην ανατολική πλευρά έχει τρύπες, καθώς κάποιοι βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Επειδή ο απερχόμενος δήμαρχος, όπως μαρτυρά η κατάσταση των κτηρίων, ουδέν – επί της ουσίας- έπραξε και επειδή οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι λαλίστατοι για τον πολιτισμό, το «ΘΑΡΡΟΣ» τους καλεί να τοποθετηθούν άμεσα και να δεσμευθούν για το τι θα πράξουν στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, εάν εκλεγούν.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση