Συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπή και αποφάσεις στη Μεσσηνία

Συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπή και αποφάσεις στη Μεσσηνία

Είκοσι οκτώ άτομα συνελήφθησαν από το μεσημέρι έως το βράδυ της Παρασκευής, για διάφορα αδικήματα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.
Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά τους, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 845 άτομα, εκ των οποίων τα 638 ήταν Έλληνες και τα 207 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 648 οχήματα.
 
Συλλήψεις
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 101 άτομα, από τα οποία 52 ήταν Έλληνες και 49 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 72 άτομα. Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 250 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 28 άτομα και ειδικότερα:

  • Δύο Έλληνες για ναρκωτικά. Ένας 48χρονος αγρότης στην περιοχή Αραπόλακα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του είχε μια νάιλον συσκευασία με 13,2 γραμμ. χασίς. Επίσης, ένας 42χρονος συνελήφθη στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη (στυπόχαρτο ηρωίνης).
  • Ένας 54χρονος Έλληνας για κλοπή. Ο 54χρονος μπήκε το μεσημέρι  σε σπίτι 67χρονης στην Κορώνη και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 400 ευρώ. Έγινε αντιληπτός από τη γυναίκα, αλλά κατάφερε να διαφύγει. Συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Κορώνης.
  • Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα. Μια 37χρονη Ρομά για απόφαση του Πταισματοδικείου και ένας 48χρονος για απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για φυλάκιση 5 ετών για μη απόδοση χρεών στο δημόσιο και 2 χρόνια φυλάκιση για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.
  • Έξι Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους στη χώρα προέλευσής τους.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
 
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη