Γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα η Κυπαρισσία! (Φωτογραφίες)

Γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα η Κυπαρισσία! (Φωτογραφίες)

Την Παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος τίμησε η Κυπαρισσία! Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην παραδοσιακή Πάνω Πόλη!
Οι επισκέπτες της πόλης, το τριήμερο, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ξέγνοιαστα στα γραφικά σοκάκια και καλντερίμια της Πάνω Πόλης ανεβαίνοντας για τη βόλτα τους στο Κάστρο των Γιγάντων, αλλά και να απολαύσουν τις δαντελωτές παραλίες της Κυπαρισσίας και τα καταγάλανα νερά για τις δροσιστικές βουτιές τους!
Το Σάββατο το απόγευμα ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού δήμου Τριφυλίας διοργάνωσε τον 24ο Γύρο της Πόλεως στην Κυπαρισσία με εκατοντάδες συμμετοχές κάθε ηλικίας.
Το βράδυ του Σαββάτου, με την 6η Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου, όλη η πόλη ήταν μια γιορτή κατά την οποία η νύχτα έγινε μέρα! Κόσμος παντού, κέφι, χαρά, διασκέδαση και ψώνια σε ασυναγώνιστες τιμές με εκπτώσεις που ξεπερνούσαν και το 70%! Την Κυριακή το απόγευμα, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, με ευλαβικούς προσκυνητές το δήμαρχο Καλαμάτας και νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο, Στάθη Αναστασόπουλο.
Το βράδυ της Κυριακής στην Πάνω Πόλη διεξήχθη μεγάλο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι με εννεαμελή ορχήστρα! Σήμερα, από τις 7 το πρωί ήχησαν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Μετά το Θείο Κήρυγμα, ξεκίνησε Λιτανεία της Ιερής Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως. Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, η οποία απέδωσε και τιμές! Στον Άγιο Αθανάσιο αναπέμφθηκε δέηση και έγινε η Απόλυση.
Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας και το τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας δέχθηκαν ευχές και δόθηκε κέρασμα φιλοξενίας.
Στις θρησκευτικές τελετές, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο πρώην ΥΦΕΘΑ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννα Κωνσταντέλου, Γιώργος Τσακανίκας, Γιάννης Κατσούλας, οι επανεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Κουτρουμπής και Γιώργος Ασημακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και νεοεκλεγείς επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, η νεοεκλεγείσα επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος και νεοεκλεγείς επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Σωτήρης Μπακούρος, ο δημοτικός σύμβουλος, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Τριφυλίας, Σταματία Αλεξοπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Περικλής Μαντάς και Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας και πλήθος στελεχών και πολιτευόμενων από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Σήμερα, στις 8:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών. Πρόκειται για συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Τριφυλίας με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας «Απόλλων» Πατρών, της Μικτής Χορωδίας Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, της Παιδικής Χορωδίας και του Πολυφωνικού Χορωδιακού Συνόλου «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου