Δίκη Χρυσής Αυγής: «Στο Μελιγαλά το 2013 δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Στο Μελιγαλά το 2013 δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο»

«Απλή εκδρομή η κατασκήνωση στη Νέδα»
 
Με την απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίσθηκε χθες η δίκη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος, μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, φέρεται αρχικά να ενημερώθηκε για την παρουσία του Παύλου Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι» και αργότερα να εμφανίζεται ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά.
 
Για το Μελιγαλά
Αρχικά ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος το 2013 είχε αναλάβει διάφορες αρμοδιότητες στην τοπική της Νίκαιας, όπως η ασφάλεια και η περιφρούρηση του χώρου, ρωτήθηκε για διάφορες δικογραφίες που έχουν συσχετιστεί με την εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα για τα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2013 ανέφερε πως επρόκειτο για «μία μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα», προσθέτοντας: «Ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος μας ψιλομίλησε. Αυτό μόνο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή».
 
Για τη Νέδα
Όσον αφορά στην κατασκήνωση στη Νέδα, υποστήριξε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δε χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».
Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και ετοιμασίες του τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε.
Αναφορικά με τις φωτογραφίες στη Νέδα, όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μια σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».
Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;
Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε… Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.
Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;
Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.
Πηγή: newsit.gr