Πατέρας και κόρη…

Πατέρας και κόρη…

Η φωτογραφία του μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της κόρης του που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Μπράβο – Ρίο Γκράντε κατά την αμερικανική ονομασία – για να περάσουν λαθραία στις ΗΠΑ από το Μεξικό κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να τονίζουν ότι το τραγικό περιστατικό καταδεικνύει τους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης.  
Από την πλευρά τους οι New York Times μεταδίδουν την ιστορία πίσω από την τραγική φωτογραφία δια της Μεξικανής δημοσιογράφου Julia De Luc, η οποία αφηγείται «την ιστορία αυτών που ρίσκαραν τα πάντα» συνθέτοντας το «πορτρέτο της απόγνωσης». 
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ κατάφερε αρχικά να περάσει με την κόρη του κολυμπώντας στην αμερικανική πλευρά, ωστόσο «το κορίτσι βούτηξε στο νερό για να τον ακολουθήσει όταν ο ίδιος αποφάσισε να γυρίσει για να πάρει τη γυναίκα του. Ο 26χρονος πατέρας γύρισε για να τη σώσει.».  
«Τα παιδιά δεν πρέπει να πεθαίνουν στα σύνορα», είναι ο τίτλος της άποψης που συνοδεύει την τραγική είδηση στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας.  
Από την πλευρά του, το βρετανικό δίκτυο του BBC, υπογραμμίζει το δριμύ κατηγορώ σε βάρος της πολιτικής στάσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η σκληρή στάση του οδηγεί τους μετανάστες στο να επιλέγουν πιο επικίνδυνα περάσματα. 
Α.Π.