Θανάσης Βασιλόπουλος: «Θα ενώσουμε δυνάμεις για να πάει η Καλαμάτα μπροστά»!

Θανάσης Βασιλόπουλος: «Θα ενώσουμε δυνάμεις για να πάει η Καλαμάτα μπροστά»!

Λίγα λεπτά μετά τις 10.00, με το υπουργείο Εσωτερικών να δείχνει μπροστά τον Βασίλη Κοσμόπουλο, στο εκλογικό κέντρο του Θανάση Βασιλόπουλου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και άρχισαν οι ρίψεις πυροτεχνημάτων. Τα αποτελέσματα που έρχονταν από τον «έμπειρο» Νίκο Μπασακίδη έδειχναν διαφορά που δεν μπορούσε να ανατραπεί, με τρία τμήματα να υπολείπονται.
Λίγο αργότερα οι ίδιες πληροφορίες άρχισαν να έρχονται και μερικά «μέτρα» πιο μακριά, όπου βρισκόταν το επιτελείο του Βασίλη Κοσμόπουλου στην οδό Πολυχάρους.
Γύρω στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής ο Θανάσης Βασιλόπουλος έφθασε «πετώντας» πάνω στους ώμους του Γιώργου Φάβα στο εκλογικό του κέντρο μέσα σε αποθέωση. Παρά την έντονη συναισθηματική του φόρτιση και την απερίγραπτη χαρά του για το αποτέλεσμα, στις πρώτες του δηλώσεις έστειλε ενωτικό μήνυμα, σημειώνοντας ότι «κέρδισε η Καλαμάτα» και θα φροντίσει να είναι δήμαρχος όλων των πολιτών. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Φίλες και φίλοι, η σημερινή νίκη είναι νίκη όλων των Καλαματιανών. Είναι μια ιστορική ημέρα, είναι μια ημέρα ευθύνης. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Είμαι εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε δυνάμεις για να πάει η Καλαμάτα πιο μπροστά. Για να συνεργαστούμε, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Για να συνεχίσει ο Δήμος μας την αναπτυξιακή του πορεία. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας. Σας υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σας. Δε θα σας προδώσω ποτέ».
Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους στενούς συνεργάτες του, τους εθελοντές, την οικογένειά του, τον κόσμο που ήταν δίπλα του, αλλά και τους ανθυποψηφίους του για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν, αλλά και τον Βασίλη Κοσμόπουλο ξεχωριστά.
 
Πολιτικός πολιτισμός και ήθος από τον Βασίλη Κοσμόπουλο – Στενοχώρια αλλά και… περηφάνια για το αποτέλεσμα στο εκλογικό του κέντρο

Σε απόσταση «αναπνοής» από το εκλογικό κέντρο του νικητή Θανάση Βασιλόπουλου, επίσης στην οδό Πολυχάρους, στο γραφείο του Βασίλη Κοσμόπουλου κυριαρχούσε η απογοήτευση. Το αισιόδοξο για τους παρευρισκομένους «μήνυμα» της κάλπης των αστικών τμημάτων του κέντρου της Καλαμάτας για τη μεγάλη ανατροπή, ανετράπη τελικά από την «περιφέρεια» του Δήμου Καλαμάτας, που «έχρισε» δήμαρχο τον κ. Βασιλόπουλο.
Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της ήττας και παρά την πολύ μικρή διαφορά των 280 ψήφων, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, πήγε στο γραφείο του Θανάση Βασιλόπουλου, όπου τον συνεχάρη για τη νίκη του, σε μια κίνηση ήθους και πολιτικού πολιτισμού και καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους και των δύο παρατάξεων.

Μπορεί η στενοχώρια να ήταν διάχυτη στο επιτελείο και τους φίλους του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά», ειδικά για το γεγονός ότι «άγγιξαν» τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο παράλληλα επικρατούσε περηφάνια, με τους συνεργάτες του να τονίζουν ότι έδωσαν έναν αγώνα μόνοι τους, απέναντι σ’ έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό.
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος στις δηλώσεις του σημείωσε: «Η εκλογική διαδικασία φαίνεται να τελείωσε. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βασιλόπουλο για τη νίκη του, να του ευχηθώ μια καλή θητεία, για το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας και των δημοτών. Από την άλλη, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου -και ό,τι και να πω είναι λίγο- όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Για όσους όσοι μας στήριξαν με την ψήφο τους. Για όλους όσοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους, να παρακάμψουν τις κομματικές πιέσεις τις οποίες ασμένως δέχτηκαν. Μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και της αγάπης τους»