Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε

Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε

Έγραφα προχθές στο άρθρο «Η Δύση της Χρυσής Αυγή» ότι «σκοπός αυτού του σημειώματος δεν αποτελεί αυτή καθαυτή η δίκη, αλλά το παρασκήνιο για την τύχη των στελεχών της. Μιλώντας, λοιπόν, πρόσφατα εν Αθήναις περί του εκλογικού αποτελέσματος με άνθρωπο που υπήρξε δυνατό στέλεχος της οργάνωσης αλλά προνόησε κι έφυγε, για να αποφύγει, προφανώς, τα χειρότερα, μου αποκάλυψε ότι η μη είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ήταν στρατηγική επιλογή της οργάνωσης, σε συνεννόηση με το πολιτικό σύστημα και, κυρίως, τη Νέα Δημοκρατία, που ήταν ηλίου φαεινότερο μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι θα είναι, όπερ και εγένετο, η νέα κυβέρνηση της χώρας. 
Η ηγεσία, λοιπόν, της οργάνωσης, σε συνεννόηση με το σκληρό πυρήνα της, έστρεψε τους οπαδούς της είτε στην αποχή είτε μέσα δεξιά, όπως λέμε και στο ποδόσφαιρο, ώστε στην ήδη διεξαγόμενη δίκη για τη δολοφονία Φύσσα από το συμπατριώτη μας Ρουπακιά, αλλά και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν, να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση ή, με άλλα λόγια, να πέσει στα μαλακά». 
Χθες έσπασαν τα ισόβια και σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από πρόθεση με άμεσο δόλο. 
Στον Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ υπήρξαν ενστάσεις και έντονες αντιρρήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο. 
Αντιθέτως, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλη Σαραλιώτη.  
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για αλλαγή κατηγορητηρίου, ενώ απέρριψε και τους ισχυρισμούς περί «ψυχικής ορμής και ασυνείδητης αμέλειας». 
Σημειώνεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.  
Δ.Γ.