Η Σοφία Βογιατζάκη έρχεται στην Καλαμάτα αποφασισμένη να μας κάνει να γελάσουμε

Η Σοφία Βογιατζάκη έρχεται στην Καλαμάτα αποφασισμένη να μας κάνει να γελάσουμε

Από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κοινού είναι η Σοφία Βογιατζάκη, μια ηθοποιός με ανεξάντλητο χιούμορ, που αφήνει το δικό της αποτύπωμα μέσα από την τηλεόραση και όχι μόνο.
Αύριο, λοιπόν, θα βρεθεί στην Καλαμάτα, πρωταγωνιστώντας στην πετυχημένη παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» του ΑΡΚΑ.
Το «Θάρρος» μίλησε με τη Σοφία Βογιατζάκη και στη συνομιλία που είχαμε καταλάβαμε ότι είναι αυτό που βλέπουμε: άνετη, δυναμική και ακομπλεξάριστη…

-Συνήθως οι συνεντεύξεις ξεκινούν από το παρελθόν και φτάνουν στο παρόν. Εμείς αποφασίσαμε να αρχίσουμε από το σήμερα ή, καλύτερο, το αύριο. Μιλήστε μας για την παράσταση που θα παιχτεί αύριο- και- στην Καλαμάτα…
Πρόκειται για Αρκά, μια διασκευή και σύνθεση των κειμένων και ειδικότερα η “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”. Είναι μια κωμωδία, με τον κόσμο μέχρι σήμερα να περνά πολύ καλά, όπως κι εμείς πάνω στη σκηνή. Μην ξεχνάμε ότι ο Αρκάς έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, και πιστεύω ότι θα συνεχίσει.


-Πόσο εύκολο είναι ο Αρκάς να γίνει παράσταση και να ανέβει στη σκηνή;
Είναι κάτι πολύ δύσκολο, ειδικά επειδή προσπαθήσαμε να μείνουμε πολύ πιστοί στο κείμενο, πολύ πιστοί στους χαρακτήρες. Σκοπός ήταν να κάνουμε χαρακτήρες τα σκίτσα. Γενικά ήταν μια δύσκολη κίνηση. Εμείς πήγαμε σεμνά και ταπεινά, μιας και «εν αρχή είναι ο λόγος». Σεβαστήκαμε τη γραφή του Αρκά και, τελικά, νομίζω το πετύχαμε, αφού ο κόσμος αγκάλιασε το έργο, κι έτσι η παράσταση θα συνεχιστεί και το χειμώνα στο θέατρο Ριάλτο, από Παρασκευή έως Κυριακή.

-Ο κόσμος σάς έχει συνδυάσει με κωμικούς ρόλους, τους προτιμάτε ή έτσι ήρθαν οι συγκυρίες;
Εμένα αρχικά μου αρέσει η δουλειά μου, οπότε η αντιμετώπιση του ηθοποιού σε σχέση με τους ρόλους είναι ακριβώς η ίδια. Οι συνθήκες, το τάιμινγκ, τα ηχοχρώματα και τα ημιτόνια είναι αυτά που διαφοροποιούν το δράμα από την κωμωδία.
Θεωρώ ότι η προσέγγιση του ηθοποιού σε οποιονδήποτε ρόλο είναι ακριβώς η ίδια. Μάλιστα, να σας αναφέρω ότι έχω παίξει και σε δράμα στο θέατρο, αλλά είναι κάτι που πολύς κόσμος δε γνωρίζει.

-«Είσαι το ταίρι μου»… μια σειρά ορόσημο για εσάς;
Ήταν μια σειρά σταθμός για εμένα και την ελληνική τηλεόραση. Από αυτήν έγινα ευρέως γνωστή.

-Και ο Αλέξης Γεωργούλης στην Ευρωβουλή, εσείς θα μπαίνατε σε αυτόν το χώρο;
(γέλια) Αυτό το αγόρι δε σταματά πουθενά… Όσο για μένα, είχα μια πρόταση και συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές, για να βοηθήσω ένα φίλο μου, αλλά η πολιτική είναι κάτι που δε με ενδιαφέρει.


-Σας είχαμε δει και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Θεωρώ ότι από όλες τις εμπειρίες και από όλα τα είδη και θεάματα, ο καθένας έχει κάτι να πάρει, αρκεί βέβαια αυτό που σου δίνει να το αντιληφθείς και να το εκμεταλλευτείς σωστά. Αυτό θα είναι το κέρδος σου.

-Το θέατρο στα χρόνια της κρίσης…
Πιστεύω ότι πάντα οι καλές παραστάσεις «πάνε», ανεξαρτήτως κρίσης. Δηλαδή, ο κόσμος θα βρει τον τρόπο να πάει να δει μια παράσταση που θέλει να δει.

-Και ένας ηθοποιός στα χρόνια της κρίσης…
Δύσκολα, όπως σε όλες τις δουλειές. Έτσι σε κάποιον νέο που θα ήθελε να γίνει ηθοποιός, θα έλεγα αν το αγαπάει πάρα πολύ και θέλει να το κάνει, να μη διστάσει.
Να σημειώσω, βέβαια, ότι είναι μια δύσκολη δουλειά και μόνο αν την αγαπάς πάρα πολύ μπορείς να μείνεις σε αυτήν.


-Κάτι για τον κόσμο που σκέφτεται να έρθει την Παρασκευή στο θέατρο…
Σας περιμένουμε όλους με ανοιχτές αγκάλες, θα διασκεδάσουμε και θα πάμε μετά να φάμε (γέλια).

-Αναφέρατε το φαγητό, κάτι που έχει σχολιαστεί από αρκετούς…
Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Οι άνθρωποι λένε ούτως ή άλλως, δώσεις-δε δώσεις δικαίωμα, οπότε…

Η παράσταση:
Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» παρουσιάζει τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του Αρκά. Οι ήρωες ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών: τον Θανάση Βισκαδουράκη, τη Σοφία Βογιατζάκη, την πληθωρική εμφάνιση του Γιώργου Γαλίτη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, τον Χρήστο Τριπόδη, τον Γιώργο Χατζή, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Θεοχάρη, τον Αλέξη Βιδαλάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.
Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.
Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο.
Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, το βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικός της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν.
Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.
Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες.
Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον Αρκά και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά
Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος
Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.
Συγγραφέας: Αρκάς
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Διάρκεια: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 12 ευρώ
Ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι: 12 ευρώ
Παιδικό: 10 ευρώ
Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου
Ώρες: 19.00 & 21.30

Διαγωνισμός του «Θάρρους»
Το «Θάρρος», σε συνεργασία με την παραγωγή, προσφέρει σε 3 τυχερούς από μια διπλή πρόσκληση για την απογευματινή παράσταση.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση