Η Costa Navarino φέρνει τον ποδηλατικό τουρισμό στη Μεσσηνία

Η Costa Navarino φέρνει τον ποδηλατικό τουρισμό στη Μεσσηνία

Μια ακόμα σημαντική συνεργασία ξεκίνησε στην Costa Navarino και ειδικότερα στο Navarino Outdoors. Αυτή τη φορά με την Huerzeler Bicycle Holidays και στόχο την ανάδειξη του ανερχόμενου ποδηλατικού τουρισμού στη Μεσσηνία, προσελκύοντας έτσι νέο κοινό και επεκτείνοντας παράλληλα την τουριστική σεζόν στην περιοχή.
Το απόγευμα της Δευτέρας, λοιπόν, στο Navarino Outdoors έγιναν η παρουσίαση και τα επίσημα εγκαίνια αυτής της συνεργασίας, με τους ανθρώπους της Huerzeler Bicycle Holidays να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις διαδρομές που υπάρχουν στη Μεσσηνία, μιας και- όπως είπαν- το φυσικό τοπίο είναι μοναδικό, ενώ η πολιτιστική κληρονομιά, το ιδανικό κλίμα, οι άρτιες εγκαταστάσεις και οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Αυτό, πάντως, που τόνισαν, και πρέπει να έχουν στο νου τους όλοι οι οδηγοί, είναι ότι χρειάζεται προσοχή όταν συναντούν ποδηλάτες.

Στην προχθεσινή εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο CEO της Huerzeler Bicycle Holidays, κ. Urs Weiss και εκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, ο Facilities Management Director, Γιώργος Παναγέας.
Ο κ. Weiss δήλωσε πολύ χαρούμενος που η εταιρεία του επέλεξε ως τον πρώτο ποδηλατικό σταθμό, εκτός Ισπανίας, τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Πρόσθεσε, δε, ότι η αυθεντική μεσσηνιακή φιλοξενία, οι ωραίες διαδρομές και οι κατάλληλες υποδομές εγγυώνται μια αξέχαστη ποδηλατική εμπειρία. Κλείνοντας ανέφερε ότι η Huerzeler Bicycle Holidays είναι περήφανη που αποτελεί πλέον μέρος της ιστορίας της Costa Navarino.

Εκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, ο κ. Παναγέας σημείωσε ότι στην Costa Navarino πιστεύουν πολύ στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ενώ δήλωσε χαρούμενος για τη νέα συνεργασία του Navarino Outdoors με τη Huerzeler, γιατί θα ενισχύσει το προφίλ του ποδηλατικού τουρισμού σε όλη την περιοχή, αλλά και γιατί θα προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που μπορούν να απολαύσουν όσα έχει να προσφέρει η Μεσσηνία.

Ο ιδιοκτήτης της EXOsports και υπεύθυνος για το Navarino Outdoors, Michael Widmer, που έφτασε πριν από αρκετά χρόνια από την Ελβετία στη χώρα μας με ποδήλατο, δήλωσε χαρούμενος για τη νέα συνεργασία και, όπως είπε, ήδη υπάρχουν τουρίστες που έχουν συμμετάσχει σε διαδρομές που γίνονται στη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Πελοπόννησο. Πρόσφατα, λοιπόν, ξεκίνησε μια διαδρομή από την Αρχαία Ολυμπία, συνέχισε στην Costa Navarino στην οποία διέμειναν οι συμμετέχοντες, έπειτα θα συνέχιζαν για τη Μονεμβασιά και θα ολοκληρωθεί στην Κόρινθο.
Στόχος είναι η Μεσσηνία να γίνει ο μεγαλύτερος ποδηλατικός προορισμός για ποδήλατα κούρσες, ενώ σημείωσε ότι στην Ελλάδα ήδη υπάρχει ποδηλατικός τουρισμός, αλλά όχι με τέτοιας κατηγορίας ποδήλατα.
Όσο για τους δρόμους της Μεσσηνίας, ανέφερε ότι στην αρχή είχε κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την ποιότητά τους, αλλά διαπίστωσε, ενώ του είπαν και άλλοι ποδηλάτες, ότι στη Μεσσηνία είναι όλα φανταστικά και οι πελάτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τους δρόμους, που συνδυάζονται με τη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Κατά τον κ. Widmer, είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος και, κυρίως, οι ντόπιοι να ξέρουν τι προσφέρει το Navarino Outdoors, να δίνουν περισσότερη προσοχή στους ποδηλάτες και να γνωρίσουν τους ξένους, αφού συνήθως οι διαδρομές περνούν μέσα από χωριά από τα οποία σπάνια πηγαίνουν τουρίστες.


Huerzeler Bicycle Holidays
Η Huerzeler Bicycle Holidays είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στις ποδηλατικές διακοπές στη Μεσόγειο. Ο κύριος προορισμός τους, η Μαγιόρκα, προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 200.000 ποδηλάτες.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1986 από τον πρωταθλητή στην ποδηλασία πίστας, Max Huerzeler. Διαθέτει ποδηλατικούς σταθμούς σε 14 σημεία, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ελβετία και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Costa Navarino.
Οι κυριότερες αγορές της Huerzeler είναι η Γερμανία, η Ελβετία, η Σκανδιναβία και η Μ. Βρετανία.
Οι περισσότεροι από 60.000 πελάτες της κάθε σεζόν ενοικιάζουν ποδήλατα για 1 εβδομάδα. Συμμετέχουν, επίσης, σε οργανωμένες διαδρομές και εκδρομές, τις οποίες καθοδηγούν οι 48 tour leaders της Huerzeler.


Navarino Outdoors
To Navarino Outdoors λειτουργεί από το 2011 στην Costa Navarino, υπό τη διεύθυνση του Michael Widmer, ιδιοκτήτη της EXOsports, η οποία παρέχει υπαίθριες δραστηριότητες ανά την Ελλάδα. Το Navarino Outdoors προσφέρει οργανωμένες εκδρομές αναρρίχησης και ποδηλασίας, υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων, καθώς και δραστηριότητες για ομάδες και εταιρείες. Σε συνεργασία με τη Huerzeler Bicycle Holidays, προσφέρει από φέτος ενοικίαση ποδηλάτων για ποδηλασία δρόμου και ποδηλατικές εκδρομές. Με περισσότερα από 70 ποδήλατα Centurion και μια διεθνή ομάδα tour guides, το Navarino Outdoors δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση