Ραντεβού για το 2021 και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας

Ραντεβού για το 2021 και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας

Με το Διαγωνισμό για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας 2019 κορυφώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 το περασμένο Σάββατο.
Από το πρωί στο Μέγαρο Χορού πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Μεικτές και Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας», ενώ το βράδυ η τελετή βραβεύσεων στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα.
Το Μεγάλο Βραβείο επιδόθηκε στη γυναικεία χορωδία VIVA από τη Νορβηγία με διευθύντρια την Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen.
Η χορωδία διαγωνίσθηκε σε δύο κατηγορίες: στη θρησκευτική Μουσική a cappella και στην κατηγορία Α2-Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας Ι. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει την καλλιτεχνική σύνθεση του βραβείου, ενώ η Interkultur το έπαθλο των 1.500 ευρώ.

Διακρίθηκαν, όμως, και πολλές Καλαματιανές χορωδίες:
•Ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς», υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, κατέκτησε χρυσό δίπλωμα επιπέδου Ι στην κατηγορία των μεικτών χορωδιών με βαθμό δυσκολίας ΙΙ
•Η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, με διευθυντή τον Χρήστο Τσιαμούλη, απέσπασε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου V, στην κατηγορία του παραδοσιακού τραγουδιού
•Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου Χ στην κατηγορία των παιδικών χορωδιών
•Η χορωδία Sonorae του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση της Αικατερίνης Τσίτσα, απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου VΙ στην κατηγορία των νεανικών χορωδιών ίδιων φωνών. Στην ίδια κατηγορία η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου Χ.
•Η μεικτή χορωδία των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας -Creating Memories, με διευθυντή τον Νικόλαο Πρίγκα, απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου IΙ, στην κατηγορία των νεανικών χορωδιών μικτών φωνών
•Στην κατηγορία της θρησκευτικής μουσικής η χορωδία Μελίφωνο, υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου, απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου I και η Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με διευθυντή τον Ιβάν Μάτζαρη, κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου VII.
Στο τέλος και υπό τους ήχους μοντέρνων επιτυχιών, πολλοί χόρεψαν κι όλοι έδωσαν ραντεβού για τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας το 2021!