3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης χθες στην «Τέντα»

3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης χθες στην  «Τέντα»

Τραγουδώντας από κοινού, οι Καλαματιανοί και οι χορωδοί που μετέχουν στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας πανηγύρισαν χθες το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» την έναρξή του. Ο διαγωνισμός, τον οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, συγκεντρώνει στην Καλαμάτα 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς.
Οι χορωδίες έφθασαν στην Καλαμάτα από την Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου και από χθες το πρωί περιηγούνται την πόλη, για να τη γνωρίσουν. Η Καλαμάτα, στολισμένη και με φιλόξενη διάθεση, υποδέχτηκε τους χορωδούς από: Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιθουανία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, δηλαδή τα μέλη 20 χορωδιών από 14 χώρες, καθώς και 18 ελληνικών.
Στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», χθες το βράδυ, η παιδική και η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας άνοιξε την τελετή έναρξης. Το «καλωσορίσατε» απηύθυναν σε όσους μετέχουν στο διαγωνισμό ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και, ακολούθως, τραγούδησε  η χορωδία Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία. Ακολούθησε η χορωδία Adhisvara από την Ινδονησία και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Romans Vanags, καλλιτεχνικός διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Τη σκυτάλη πήρε η χορωδία Kulturno Umetnisko Drustvo Duri Col, από τη Σλοβενία, ενώ η βραδιά έκλεισε με όλους τους χορωδούς και το κοινό να τραγουδούν από κοινού την «Ψαροπούλα» και να μεταφέρονται «Στο περιγιάλι το κρυφό», συνοδεία της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς», της Λαϊκής Ορχήστρας Καλαμάτας και του Λουκά Γεώργα στο πιάνο, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για σήμερα Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
•Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», 11.00,
Συναυλία Φιλίας
•Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Μεγάλη Αίθουσα, 14.00 – 17.15, Διαγωνισμός στην Κατηγορία F – Παράδοση
•Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας 18.00
Συναυλία Φιλίας
•Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, 19.30 – 21.15,
Διαγωνισμός στην κατηγορία S – Θρησκευτική Μουσική a cappella (1/2)
•Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας, 20.00,
Συναυλία Φιλίας
•Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Μεγάλη Αίθουσα, 21.00,
Συναυλία Gala
 
Εισιτήρια για το gala και το μεγάλο βραβείο
Σημειώνεται πως εισιτήρια για τη συναυλία gala σήμερα το βράδυ, καθώς και για το διαγωνισμό του μεγάλου βραβείου, που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, διατίθενται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας προς 5 ευρώ.

Τελετή Έναρξης 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών

Τελετή Έναρξης 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata στις Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019