Με μια κλωτσιά οι ληστές πήραν 115.000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ Θουρίας

Με μια κλωτσιά οι ληστές πήραν 115.000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ Θουρίας

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θουρία γίνεται στόχος ληστείας τα τελευταία χρόνια, οι υπεύθυνοι δεν έλαβαν μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα χθες, με απίστευτη άνεση και μέσα σε λίγα λεπτά, οι ληστές να αρπάξουν περίπου 115.000 ευρώ, τα οποία μόλις είχε αφήσει η χρηματαποστολή και προορίζονταν για συντάξεις και μισθούς.
Χωρίς κάμερες καταγραφής, χωρίς συναγερμό, χωρίς διπλές πόρτες ή ρολά ασφαλείας, οι τρεις κουκουλοφόροι με μια κλωτσιά «κατέβασαν» την τζαμαρία της πόρτας και βρέθηκαν με τις δεσμίδες στα χέρια…
 
Με μια κλωτσιά
Ήταν λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί και ελάχιστα λεπτά πριν η χρηματαποστολή είχε αποχωρήσει από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θουρία, αφήνοντας ένα μεγάλο ποσό, καθώς είναι οι μέρες πληρωμής.
Τότε, εμφανίστηκαν τρία άτομα, φορώντας κουκούλες τύπου full face. Με κλωτσιά έσπασαν τη δεξιά τζαμαρία της πόρτας, η οποία ήταν κλειδωμένη, καθώς δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι συναλλαγές με το κοινό, και μπήκαν κρατώντας πιστόλι.
Με αυτό απείλησαν τους δύο υπαλλήλους και το διευθυντή και άρπαξαν τις δεσμίδες με τα χρήματα, τα οποία ακόμα βρίσκονταν στον πάγκο και δεν είχαν τοποθετηθεί στο χρηματοκιβώτιο.
 
Έκαψαν το αυτοκίνητο
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι τρεις δράστες έφευγαν κρατώντας 115.000 ευρώ. Μπήκαν σε ένα μικρό αυτοκίνητο και έφυγαν προς τη Μικρομάνη. Λίγη ώρα αργότερα το μικρό αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο ολοσχερώς στο δρόμο της Μικρομάνης και όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, είχε κλαπεί από την οδό Φυλής στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου.
Από εκεί και πέρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα με ποιον τρόπο οι δράστες έφυγαν και αν υπήρχαν κι άλλα άτομα που έδρασαν περιφερειακά και τους βοήθησαν.
Την υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συγκεντρώνοντας στοιχεία για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών.

Της Βίκυς Βετουλάκη