Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής για τα Παιδικά Χωριά SOS

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής για τα Παιδικά Χωριά SOS

Μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, κατά το διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων 2019 και της Πρωτοχρονιάς 2020.
Η εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, υπήρξε αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου χθες με το Στέργιο Σιφνιό, διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Συνηγορίας των Παιδικών Χωριών SOS και υπεύθυνο για τη δομή της Καλαμάτας, καθώς και την Αργυρώ Χρηστάκη, συντονίστρια της ομάδας στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα.
Επιπλέον, τη συνάντηση απασχόλησε η έναρξη εργασιών επισκευής του κτηρίου που ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.
Πρόκειται για ακίνητο το οποίο έχει παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών, βρίσκεται στην πάροδο της οδού Αναγνωσταρά (στοά Λόντου) και έχει εμβαδόν 201,65 τετρ. μέτρα (μέχρι τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο στέγαζε τη Διεύθυνση Παιδείας).
Ύστερα από διαγωνισμό αναδείχθηκε ανάδοχος για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του κτηρίου, έχει υπογραφεί σύμβαση και οι εργασίες ξεκινούν.
Οι εκπρόσωποι των Παιδικών Χωριών SOS εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για την αρωγή εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι θα επισκευασθεί και ο πεζόδρομος έμπροσθεν του κτηρίου, για την παροχή καλύτερης πρόσβασης.