Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: Με Μαλού η φωταγώγηση του δέντρου στις 6 Δεκεμβρίου

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: Με Μαλού η φωταγώγηση του δέντρου στις 6 Δεκεμβρίου

Κύριο στοιχείο η συμμετοχικότητα 
Εδώ και μερικές μέρες η Καλαμάτα φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια το 2020. Χθες, ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος, μίλησε για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στις
εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ επισήμανε ότι κύριος στόχος είναι να συμμετέχει και ο κόσμος στο φετινό στολισμό.
Και η αρχή γι’ αυτό γίνεται με δύο διαγωνισμούς. Ειδικότερα, θα γίνει διαγωνισμός για την καλύτερη στολισμένη βιτρίνα καταστήματος, καθώς και για το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα σχολεία της πόλης.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, οι προετοιμασίες
συνεχίζονται, με τα πρώτα αποτελέσματα από το χριστουγεννιάτικο στολισμό να είναι ορατά. Πρόσθεσε, δε, ότι το φετινό στολισμό έχει αναλάβει ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, και κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η συμμετοχικότητα. Αυτός είναι ο λόγος, όπως είπε, που φέτος θα υπάρχει διαγωνισμός καλύτερης στολισμένης βιτρίνας, καθώς και καλύτερου δέντρου στα σχολεία της πόλης.
Όσο για το στολισμό στο κέντρο, ανέφερε ότι θα είναι σε τρία επίπεδα, με πρώτο αυτό της πλατείας, όπου θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που όμως φέτος θα είναι ενισχυμένο από θέμα τεχνολογικού εξοπλισμού. Επίσης στην πλατεία θα υπάρχουν τα σπιτάκια και το καρουζέλ, ενώ «στα ψαράκια» τρενάκι για τα παιδιά. Επόμενο σημείο θα είναι το λιμάνι. Εκεί, ύστερα από χρόνια, θα στολιστεί ξανά καράβι και, τέλος, το Ιστορικό Κέντρο, όπου θα τοποθετηθεί μια μεγάλη φωτεινή μπάλα. Πάνω της θα αναγράφεται η λέξη Καλαμάτα και ο κόσμος θα μπορεί να φωτογραφίζεται.
Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι, πέρα των κεντρικών σημείων, θα υπάρξει ενίσχυση του στολισμού και στα χωριά του Δήμου, δηλώνοντας σίγουρος ότι η φετινή εικόνα της πόλης θα είναι πολύ καλύτερη.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για το στολισμό και διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, δήλωσε ότι η πόλη φέτος θα έχει μια διαφορετική εικόνα κατά τις εορταστικές αυτές ημέρες, που είναι κυρίως γιορτή για τα μικρά παιδιά.
Όσο για το στολισμό, σχολίασε ότι θα υπάρξει νέος φωτισμός, ενώ κάλεσε και τους κατοίκους της Καλαμάτας να στολίσουν τα μπαλκόνια τους, αφού με 10-15 ευρώ που κοστίζουν τα φωτάκια, αλλάζει όλη η πόλη και η
διάθεση όλων.
Τέλος, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, ο οποίος δήλωσε ότι η πόλη θα αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αποκάλυψε ότι στόχος του είναι του χρόνου στην Καλαμάτα να λειτουργήσει ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, κάτι που θα ήθελε και φέτος αλλά ήταν ανέφικτο χρονικά.
Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα η Καλαμάτα να αποτελέσει προορισμό και τα Χριστούγεννα, κι αυτό θα είναι κάτι που θα επιτευχθεί έπειτα από σωστή και οργανωμένη δουλειά.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε τα εξής:
6 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία: άναμμα του δέντρου (Συμμετέχουν Χορωδία Δημοτικού Ωδείου- Δημοτική Φιλαρμονική και συναυλία με τη Μαλού)
7 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην προκυμαία: φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου καραβιού (Συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική)
31 Δεκεμβρίου, 23.30, υποδοχή του νέου έτους
 
Παράλληλες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού 
21 Δεκεμβρίου, 20.30: «Μια ασυνήθιστη μέρα στην Καλαμάτα», χριστουγεννιάτικη συναυλία Δημοτικού  Ωδείου Καλαμάτας
22 Δεκεμβρίου, 20.00: Εγκαίνια έκθεσης των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστήριο Κ.Ε. «Φάρις»
21.00: «Χριστούγεννα στον κόσμο», παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας
23 Δεκεμβρίου, Φιλανθρωπικό Gala από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας – Είσοδος 5 ευρώ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση