Dancing to connect και σε σχολεία της Καλαμάτας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Dancing to connect και σε σχολεία της Καλαμάτας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

-Όταν ο χορός εξαλείφει το bullying…
Μια ξεχωριστή δράση πραγματοποιείται και φέτος από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και σε αυτή θα συμμετέχουν Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας και της Καλαμάτας.
Σκοπός του προγράμματος είναι να αποδείξει σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς ότι κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεται για να επικοινωνήσει ένας μαθητής με τους άλλους, για να εξαλείψει τις
προκαταλήψεις, το bullying και το φόβο, είναι μία χορογραφία, και αυτήν θα δημιουργήσουν μαζί με άλλους εφήβους.

Το πρόγραμμα και οι συμμετοχές
Δέκα Γυμνάσια και Λύκεια από την Αττική και την Καλαμάτα αφήνουν τη δύναμη του σύγχρονου χορού να εισβάλει στις τάξεις, τα γυμναστήρια, τους  διαδρόμους και τα προαύλια.
«Φοβάσαι; Νομίζεις ότι δεν έχεις ιδέα από σύγχρονο χορό; Κι όμως, το πρόγραμμα “Dancing to Connect” εσένα θέλει» αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι «επαγγελματίες χορευτές θα έρθουν στο σχολείο σου, για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να καθοδηγήσουν εσένα και τους συμμαθητές σου στο πώς να εκφραστείτε μέσα από την κίνηση, πώς να πείτε μια ιστορία μόνο με το σώμα σας και, τελικά, πώς να χτίσετε τη δική σας χορογραφία».

Πώς ξεκίνησε το πρόγραμμα και η συνέχεια
Μετά 7 συνεχή, επιτυχημένα χρόνια, το ξέρουμε καλά: ο χορός ενώνει. Γι’ αυτό, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, εμπνευσμένη από το πρόγραμμα της ομάδας Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη, όλα αυτά τα χρόνια, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, θα συνεχίσει να “Χορεύει, άρα να επικοινωνεί”, όπως ακριβώς κάνουν οι έφηβοι σε 45 χώρες όλου του κόσμου, χάρη στο πρόγραμμα “Dancing to Connect”.

Πληροφορίες για τα σχολεία και για το πρόγραμμα
Απευθύνεται σε mμαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής και της Καλαμάτας.

Ημερομηνίες
Φεβρουάριος – Μάρτιος 2020

Ημερομηνίες τελικών προβών και παραστάσεων
Καλαμάτα: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
Αθήνα: Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαρτίου 2020 (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107)

Ημερομηνίες εργαστηρίων
Καλαμάτα: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου ή της Κυριακής 1 Μαρτίου, εκτός της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου 2020)
Αθήνα: Τρίτη 10 Μαρτίου έως Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Κόστος:
Δωρεάν

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education.stegi@onassis.org μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2019. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση