Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική αλλά έχει ψέματα και μπαχαλάκηδες


Ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές το 2015 διέπραξε σοβαρά εγκλήματα: παραμύθιασε τον κόσμο με ψέματα.
Το πρώτο μεγάλο ψέμα ήταν ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι η κρίση τα μνημόνια. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο. Δηλαδή, πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας.
Το δεύτερο μεγάλο ψέμα ήταν ότι οι τράπεζες ευθύνονται για την κρίση με τα πολλά δάνεια που έδιναν. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει ψηφαλάκια, κορόιδευε το λαό φωνάζοντας «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
Η πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα χρεοκόπησε το κράτος και συμπαρέσυρε στη χρεοκοπία τις τράπεζες και πολλές ιδιωτικές, μικρές και μεγάλες, επιχειρήσεις. Οι ελληνικές τράπεζες πριν από την κρίση (2010) ήταν πανίσχυρες. Κυριαρχούσαν στα Βαλκάνια και απορούσαν οι Ευρωπαίοι πώς τα κατάφεραν. Στην κατάρρευση των τραπεζών συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Έτσι, πολλοί που είχαν πάρει δάνεια σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνειά τους, είτε μπορούσαν είτε δεν μπορούσαν να πληρώνουν. Να ελπίζουμε ότι θα έρθει στην επιφάνεια αυτό το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ; Ελπίζουμε.
Τρίτο ψέμα ήταν ότι ενδιαφέρεται για τη δημόσια παιδεία. Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης υπήρξε ενσυνείδητη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Η ισότητα προς τα κάτω ήταν το επίτευγμα της τετράχρονης διακυβέρνησής του στον τομέα της εκπαίδευσης. Μας έμαθε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να σιγοντάρει τις καταλήψεις των πανεπιστημίων και να χαϊδεύει τους καταληψίες. Μεταξύ άλλων πολλών, λίγο πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ίδρυσε παράνομα τριάντα επτά (37) πανεπιστημιακά τμήματα, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, χωρίς μελέτες και χωρίς σχεδιασμό. Απλώς τα ίδρυσε για να μαζέψει ψηφαλάκια. Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αναβάθμισε την παιδεία, δηλαδή πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας. Μάλιστα, για να θολώσει τα νερά βρήκε και τους «μπαχαλάκηδες με κοστούμια και γραβάτες».
Βέβαια, ένα μεγάλο μέρος του λαού πίστεψε αυτά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Πού να φανταστεί κάθε απλός άνθρωπος ότι ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση λέει τερατώδη ψέματα; Και δυστυχώς κάποιοι πολίτες, μέχρι σήμερα, πιστεύουν αυτά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, πιστεύοντας σε ψέματα δεν μπορείς να σκεφθείς ορθά και να πάρεις ορθές αποφάσεις.
Εκτός από τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και μια περίεργη άποψη για τη δημοκρατία.
Απόδειξη τρανή αποτελεί το επαναλαμβανόμενο τσιτάτο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα «πήραμε την κυβέρνηση, δεν πήραμε την εξουσία». Οι πρώην κομμουνιστές φαίνεται πως δε γνωρίζουν ότι στις δημοκρατικές χώρες παίρνεις μόνο την κυβέρνηση και όχι την εξουσία. Επιπλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσει «ο νόμος και η τάξη», αλλά το «μπάχαλο». Γι’ αυτό συνεχίζει να χαϊδεύει και να σιγοντάρει τους μπαχαλάκηδες.
Αλήθεια, θα ήθελα να μάθω πώς αισθάνθηκε ο συμπαθής σε εμένα πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, όταν κάποιος φοιτητής ως αυτόκλητος προστάτης του πανεπιστημιακού ασύλου και της δημοκρατίας, του απαγόρευσε να βρίσκεται έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο; Επιπλέον, γιατί ο κ. Φίλης πήγε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να συμπαρασταθεί στους μπαχαλάκηδες και στους τραμπούκους που παραβίασαν την είσοδο, που είχε κλείσει η Σύγκλητος; Μήπως οι τραμπούκοι, τα ρόπαλα και οι μολότοφ προστατεύουν την παιδεία και τη δημοκρατία;
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στη δημοκρατία χρειάζεται να το αποδεικνύει με πράξεις, όχι με λόγια. Χρειάζεται να μάχεται υπέρ του νόμου και της τάξης και όχι υπέρ των μπαχαλάκηδων. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.
Και επειδή, μάλλον τα έχει μπερδέψει με τη δημοκρατία, όπως αποδεικνύουν τα καραγκιοζιλίκια του στην ανακριτική επιτροπή της Βουλής, ας γνωρίζει ότι από την εμφάνιση της δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα μέχρι σήμερα, η δημοκρατία ορίζεται ως εξής: «Και καλείται το πολίτευμά μας δημοκρατία, λόγω του ότι η κυβέρνησις του κράτους ευρίσκεται όχι εις χείρας των ολίγων, αλλά των πολλών» (Περικλέους Επιτάφιος, μετάφραση Ελευθέριος Βενιζέλος). Και αυτό σημαίνει ότι η «αρχή της πλειοψηφίας» αποτελεί θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας.
Το καίριο, λοιπόν, ερώτημα είναι: μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει πολιτική και επειδή δεν πιστεύει στη δημοκρατία, λέει ψέματα και χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες;
 
Παύλος Μάραντος
marantosp@gmail.com