«Χριστούγεννα στη Disney» σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα

«Χριστούγεννα στη Disney» σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα

Μια μουσικοχορευτική παράσταση από τη Δημοτική Φιλαρμονική για καλό σκοπό   
Σήμερα Σάββατο στις 8.00 το βράδυ και αύριο Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Δημοτική Φιλαρμονική, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό σύλλογο Female Echoes από την Κέρκυρα, θα παρουσιάσουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Χριστούγεννα στην Disney». Πρόκειται για μια παράσταση που φιλοδοξεί να ταξιδέψει μικρά και μεγάλα παιδιά στο μαγικό κόσμο της Disney, με τα έσοδα να δίδονται στα Παιδικά Χωριά SOS.
Να σημειωθεί ότι ναι μεν η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά στο χώρο θα υπάρχει κουμπαράς των SOS και όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να συνδράμει οικονομικά.

Μιλώντας σχετικά χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο συνεχίζονται με την ίδια ένταση και διάθεση. Χαρακτηριστικό τους, όπως εξήγησε, είναι η συμμετοχικότητα, κάτι που θα ενταθεί από του χρόνου, ενώ ανέφερε ότι φέτος η κεντρική πλατεία φιλοξενούσε και φιλοξενεί στα σπιτάκια φορείς και συλλόγους που πραγματοποιούν παζάρια και διάφορες εκδηλώσεις.
Στη δε πλατεία 23ης Μαρτίου, το δικό τους χρώμα έδωσαν χορευτικοί σύλλογοι, ενώ και στα χωριά του Δήμου- πρόσθεσε- έγιναν εκδηλώσεις και στόχος είναι να αυξηθούν.
Αναφερθείς ο κ. Βασιλόπουλος στη «Φάρις», είπε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα και πλέον τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Χριστούγεννα στην Disney». Αυτή είναι αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ πρόκειται για εκδήλωση που γίνεται για τον ίδιο σκοπό από το 2012.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων, όπως είπε ο δήμαρχος, θα γίνει στις 31/12 με την υποδοχή του νέου έτους στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Με τη σειρά της η πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Μαρία Μπαρούνη, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, με τη Δημοτική Φιλαρμονική να συμπράττει με την Female Echoes για το τελικό αποτέλεσμα.
Όπως είπε στη συνέχεια, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας πάντα είναι στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS, καθώς έχουν ως στόχο την ευτυχία των παιδιών.

Εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS, η κα Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου δήλωσε ότι οι άνθρωποι των SOS στην πόλη αισθάνονται χαρούμενοι και ευγνώμονες, αφού για ακόμα μια φορά η Δημοτική Φιλαρμονική δείχνει ότι είναι ένας πολύ καλός και πολύτιμος υποστηρικτής του έργου τους.
Επίσης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα γεμίσει το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου με χαμόγελα, αφού οι παρευρισκόμενοι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της Disney.
Πρόσθεσε, δε, ότι πέραν της Φιλαρμονικής στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και δυο ακόμα φίλοι των SOS: η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και ο Σύλλογος Female Echoes από την Κέρκυρα.

Τελευταίος μίλησε ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Κώστας Νικολέας, ο οποίος δήλωσε ότι οι δυο αυτές παραστάσεις είναι κατά βάση για παιδιά, ενώ αποτελούνται από μιούζικαλ, μεταξύ άλλων από τον Αλαντίν, τη Frozen και την Έλενα του Άβαλορ.
Όπως εξήγησε, τέλος, για ακόμα μια φορά η Δημοτική Φιλαρμονική θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό ρεπερτόριο αφιερωμένο στα παιδιά της πόλης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση