Κρατικό Λαχείο: Μια παράδοση που παραμένει ζωντανή

Κρατικό Λαχείο: Μια παράδοση που παραμένει ζωντανή

Για τους περισσότερους η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει συνδυαστεί με την αγορά Κρατικού Λαχείου και την κλήρωσή του. Έτσι, λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί που και φέτος θα αγοράσουν το λαχείο τους και θα ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, καθώς τα 3 εκατομμύρια που
μοιράζει φέτος το Κρατικό Λαχείο σίγουρα θα αλλάξουν τη ζωή του νικητή.
Εμείς μιλήσαμε με λαχειοπώλες της Καλαμάτας, που πλέον είναι ελάχιστοι, και όπως μας είπαν, η κίνηση ξεκίνησε χθες και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα,
με τον κόσμο να παραμένει πιστός στο λαχείο. Μάλιστα, ακόμα και νέοι αγοράζουν, αφού πρόκειται για παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Όσο για την επιλογή του λαχνού, άλλοι ψάχνουν ημερομηνίες γέννησης, άλλοι έχουν δει ένα όνειρο, άλλοι αναζητούν τον αγαπημένο τους αριθμό, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που το αφήνουν στην τύχη (άλλωστε, αυτό είναι το λαχείο!) και επιλέγουν με κλειστά τα μάτια ένα λαχείο.
Από εμάς, λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλους και καλά κέρδη!
 
Κατερίνα Κονταργύρη
Από το πρακτορείο λαχείων Κονταργύρη μάς είπαν ότι η κίνηση αυξάνεται από σήμερα (σ.σ. χθες), καθώς μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου υπήρχε και το Χριστουγεννιάτικο Λαχείο.
Όσο για τα κέρδη, η τυχερή πεντάδα δίνει 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ένα κομμάτι 2 εκατομμύρια.
Η δε τιμή παραμένει σταθερή εδώ και χρόνια, δηλαδή 5 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι που αγοράζουν το κάνουν με τυχαία επιλογή, «κλείνουν τα μάτια και τραβάνε» όπως μας είπε η κα Κατερίνα Κονταργύρη.
Σχετικά με όσους αγοράζουν Κρατικό Λαχείο, μας ανέφερε ότι είναι όλων των ηλικιών και, μάλιστα, υπάρχουν κι αυτοί που λένε στα παιδιά τους να διαλέξουν λαχείο, τόσο για αυτούς όσο και για τα ίδια.
Κλείνοντας, σχολίασε ότι για πολλούς είναι μια παράδοση και ένα παράθυρο στην τύχη για το 2020.
 
Αφροδίτη Δημητροπούλου
Ευχαριστημένη με την κίνηση δήλωσε η Αφροδίτη Δημητροπούλου. Όπως είπε, οι Καλαματιανοί θέλουν να ανοίξουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας με το λαχείο. Βέβαια, το κρύο- παρατήρησε στη συνέχεια- επηρέασε την κίνηση τις προηγούμενες ημέρες, αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε, αλλά πλέον κινείται σε καλά
επίπεδα και θα κορυφωθεί λίγο πριν από την κλήρωση.
 
Ευαγγελία Γαϊτάνη
Καλά πάει πλέον η κίνηση του Κρατικού Λαχείου, σύμφωνα με την Ευαγγελία Γαϊτάνη, αλλά ο καιρός την επηρέασε, όπως μας είπε. Με τη σειρά της θέλησε να ευχηθεί καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και πολλά κέρδη.
 
Γιώργος Αβραμίδης
Δεν είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση, σχολίασε ο Γιώργος Αβραμίδης, αν και δήλωσε σίγουρος ότι δε θα του μείνει λαχείο απούλητο, με τον κόσμο, όπως είπε, να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση