Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Τραγική η κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Τραγική η κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει από την έλλειψη προσωπικού το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενημέρωσε χθες το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Ξένια Στρατικοπούλου.
Η κατάσταση, όπως περιέγραψε, είναι τραγική, αφού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο σε εφημερίες, ενώ και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί (λειτουργεί μόνο 3 μέρες). Η ίδια τόνισε τις προσπάθειες του προσωπικού για τη λειτουργία του νοσοκομείου σε καθημερινή βάση, αλλά και τις παρεμβάσεις στα υπερκείμενα όργανα της Υγείας, όπως και τις παρεμβάσεις των βουλευτών, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά. Ωστόσο, συμπλήρωσε, παρά το ιατρικό προσωπικό που έχει «φύγει» από το νοσοκομείο, συνεχίζεται η κατάσταση, αφού παίρνουν για εφημερίες αλλού ειδικευμένους ιατρούς, ενώ πρόβλημα συνιστά και το ότι δεν έχει προκηρυχθεί θέση αναπληρωτή διοικητή.
«Δεν έχει γίνει τίποτα μετά τη συνάντηση πριν από τρεις μήνες του δημάρχου με τον υπουργό Υγείας και την επιστολή του κ. Λεβεντάκη ότι ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε για ενίσχυση με προσωπικό;», ρώτησε η Μαρίκα Καραμπά, με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων να της απαντά ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει.
Τα μέλη του Συμβουλίου συζήτησαν τρόπους παρέμβασης προκειμένου το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να ενισχυθεί με προσωπικό και να λειτουργεί εύρυθμα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου