Αδίστακτα αδέλφια Ρομά έσπαζαν, έκλεβαν και έκαιγαν

Αδίστακτα αδέλφια Ρομά έσπαζαν, έκλεβαν και έκαιγαν

Αφαιρούσαν αυτοκίνητα έκαναν κλοπές και μετά τα πυρπολούσαν

Έκλεβαν αυτοκίνητα, διέπρατταν κλοπές και μετά έκαιγαν τα οχήματα για να μην αφήνουν ίχνη. Όμως, τη δράση τους είχαν καταγράψει κάμερες και έτσι η ταυτότητα των δύο νεαρών αδελφών Ρομά γρήγορα εξακριβώθηκε από την Αστυνομία και μπήκε τέλος – τουλάχιστον προσωρινά – στην «καριέρα» τους.

Μιας και το αυτόφωρο για τις κλοπές είχε παρέλθει, όταν εντοπίσθηκαν το πρωί της Παρασκευής, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο οίκημα που διέμεναν στο Ασπρόχωμα έκλεβαν ρεύμα και τους συνέλαβαν για ρευματοκλοπή.

Συνολικά, από την Αστυνομία εξιχνιάστηκαν 21 κλοπές και απόπειρες σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία, σε οχήματα και καταστήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες αυτών και για εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς τους.

Αδέλφια Ρομά

Για αυτές τις υποθέσεις κατηγορούνται ένας 19χρονος Ρομά και ο 17χρονος αδελφός του.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, καθώς είχαν σημειωθεί αρκετά περιστατικά κλοπών καταστημάτων και εμπρησμού αυτοκινήτων που είχαν κλαπεί λίγες ώρες πριν,  εξακριβώθηκε ότι τα δύο αδέλφια, από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και τις 12 Ιανουαρίου φέτος, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος και ο 17χρονος μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν νυχτερινές ώρες της ιδίας μέρας για τέλεση κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα και έπειτα τα οδηγούσαν σε αραιοκατοικημένες περιοχές, όπου τα πυρπολούσαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν συνολικά 10 κλοπές και 4 απόπειρες σε καταστήματα, 4 κλοπές οχημάτων, τα οποία εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως τα έκαψαν και 3 απόπειρες κλοπής οχημάτων.

Πλούσια δράση

Αναλυτικά, η δράση τους είχε ως εξής:

  • Τη νύχτα 21 προς 22 Σεπτεμβρίου αφαίρεσαν όχημα και όλη τη νύχτα έκαναν κλοπές σε διάφορες περιοχές. Αρχικά, διέρρηξαν παντοπωλείο στη Χώρα και πήραν από την ταμειακή το ποσό των 100 ευρώ. Στου Χατζή διέρρηξαν άλλο παντοπωλείο και αφαίρεσαν 2.000 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και καπνικά προϊόντα αξίας 1.500 ευρώ. Στον Αριστομένη στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν φαρμακείο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής και τράπηκαν σε φυγή. Στα Διόδια ήταν η επόμενη στάση τους, όπου διέρρηξαν Σούπερ Μάρκετ και αφαίρεσαν από την ταμειακή το ποσό των 200 ευρώ και καπνικά είδη, αξίας 1.000 ευρώ. Στην Εύα διέρρηξαν φαρμακείο και από τον πάγκο και την ταμειακή μηχανή αφαίρεσαν 930 ευρώ. Τέλος, τη νύχτα εκείνη άνοιξαν και κατάστημα ψιλικών στην Ανδρούσα και αφαίρεσαν 10 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια πήγαν στη Σπερχογεία, όπου έκαψαν το αυτοκίνητο.
  • Στις 4 Ιανουαρίου έκλεψαν άλλο αυτοκίνητο από τη Μεσσήνη. Διέρρηξαν και προκάλεσαν ζημιές σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ασπρόχωμα και πήραν καπνικά προϊόντα αξίας 320 ευρώ και το ποσό των 100 ευρώ. Στη συνέχεια, σε χωράφι στο Ασπρόχωμα, έκαψαν το αυτοκίνητο.
  • Δύο ημέρες μετά, στις 6 Ιανουαρίου, αφαίρεσαν αυτοκίνητο από τον Αντικάλαμο. Πήγαν με αυτό στην Καλαμάτα, στα γραφεία εταιρίας διανομών, τα οποία προσπάθησαν να διαρρήξουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ακολούθως, έκαψαν το αυτοκίνητο σε χωράφι στο Ασπρόχωμα.
  • Τέλος, στις 12 Ιανουαρίου έκλεψαν όχημα από τη Μικρομάνη. Στο Χαρακοπιό, διέρρηξαν μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν από την ταμειακή 15 ευρώ και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας. Στη Λογγά διέρρηξαν κατάστημα γενικού εμπορίου και αφαίρεσαν το ποσό των 500 ευρώ και 5 αλυσοπρίονα. Στο Πεταλίδι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο, αλλά ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθως, στην Εύα διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών και αφαίρεσαν από την ταμειακή 200 ευρώ, καπνικά είδη αξίας 486 ευρώ και κάρτες κινητής τηλεφωνίας αξίας 600 ευρώ. Την ίδια νύχτα στον Αριστομένη, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν φαρμακείο, αλλά δεν τα κατάφεραν και στον Άρι διέρρηξαν  κατάστημα ψιλικών και αφαίρεσαν από την ταμειακή το ποσό των 10 ευρώ και έγγραφα. Και αυτό το αυτοκίνητο το έκαψαν στο Ασπρόχωμα.
  • Τέλος, τα δύο αδέλφια αποπειράθηκαν να κλέψουν άλλα τρία αυτοκίνητα. Στις 9 Ιανουαρίου από τη Σπερχογεία, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τράπηκαν σε φυγή. Στις 10 Ιανουαρίου στη Θουρία προσπάθησαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν κατάφεραν να το θέσουν σε λειτουργία. Τέλος, στις 12 Ιανουαρίου στη Μικρομάνη παραβίασαν άλλο αυτοκίνητο, αλλά κι αυτό δεν μπόρεσαν να το βάλουν μπροστά για να το πάρουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου