Αθώος ο Πέτρος Τατούλης για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μ. Μαντίνεια

Αθώος ο Πέτρος Τατούλης για το έργο  αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μ. Μαντίνεια

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, που ήταν κατηγορούμενος ότι τμήμα του μεγάλου έργου της αντιδιαβρωτικής προστασίας που εκτελέσθηκε στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας δε διέθετε έγκριση για την ακτομηχανική μελέτη.

Η διαδικασία κατά του περιφερειάρχη είχε κινηθεί έπειτα από σχετική αναφορά της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Είχε εγκρίσεις

Ο επιβλέπων το έργο κατέθεσε ότι η αντιδιαβρωτική προστασία της ακτής από την Καλαμάτα έως τις Κιτριές εκτελέσθηκε σε 3 εργολαβίες, δύο της Περιφέρειας και μία του Δήμου Καλαμάτας. Τόνισε δε πως υπήρχαν όλες οι μελέτες και οι εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ αν δεν υπήρχαν αυτά, δε θα μπορούσε να γίνει η δημοπράτηση των έργων, η οποία εγκρίνεται από την εκάστοτε Οικονομική Επιτροπή.

Τόνισε, επίσης, ότι ο εκάστοτε περιφερειάρχης δεν παρεμβαίνει στα στάδια αυτά και αποκλειστικά αρμόδια είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Για το επίμαχο τμήμα στη Μικρά Μαντίνεια, τόνισε ότι εκτελέσθηκε ως κομμάτι του μεγάλου έργου και όχι ως αυτόνομο.

Αθώωση

Η τότε πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, ανέφερε στην κατάθεσή της πως στο συγκεκριμένο σημείο διαπιστώθηκε πρόβλημα και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης, γι’ αυτό αποφασίσθηκε πρόσθετη παρέμβαση και αντλήθηκαν 120.000 ευρώ από τις πιστώσεις για επικίνδυνα και έκτακτα φαινόμενα. Μάλιστα, είπε ότι η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που ελέγχει τη νομιμότητα τους.

Στην απολογία του και ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι η Αποκεντρωμένη κατά τον έλεγχο των αποφάσεων τα βρήκε όλα σύννομα, ενώ τόνισε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν αυτή που προβλέπεται.

Την αθώωση του κ. Τατούλη πρότεινε η εισαγγελέας και στην απόφαση αυτή κατέληξε και το δικαστήριο.

Της Βίκυς Βετουλάκη