Διαμαρτυρία σε Κικίλια για απουσία καρδιολόγου στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Διαμαρτυρία σε Κικίλια για  απουσία καρδιολόγου στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Για την απουσία καρδιολόγου στο ΙΚΑ – Κέντρο Υγείας Καλαμάτας διαμαρτύρεται στον υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας με επιστολή της.

«Το ΙΚΑ – Κέντρο Υγείας Καλαμάτας εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», σημειώνεται, «δε διαθέτει την ειδικότητα καρδιολόγου. Το πρόβλημα αυτό το έχουμε επισημάνει, σε συνεργασία με τον υγειονομικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (ΙΚΑ), εγγράφως προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δυστυχώς, όμως, δεν είχαμε καμία ενημέρωση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, διότι υποχρεούνται να πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο απέχει από την πόλη 8 χιλιόμετρα. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι γνωστό, αλλά και απαράδεκτο.

Επειδή η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ζητάμε την άμεση τοποθέτηση καρδιολόγου γιατρού. Διαφορετικά, μέχρι την τοποθέτηση καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, για τυχόν επισκέψεις σε ιδιώτη καρδιολόγο γιατρό, τα έξοδα της επίσκεψης να καλύπτονται από τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα».