Η Ναυαρίνου εξελίσσεται σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους

Η Ναυαρίνου εξελίσσεται σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους

Προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα θα σώσουν ζωές
Σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους τείνει να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η παραλιακή της Καλαμάτας, ενώ κατά καιρούς έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα, άλλοτε με θύματα και άλλοτε όχι.
Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες και τις μικρές ώρες της νύχτας, οπότε ο δρόμος ερημώνει, η μεγάλη ευθεία – τουλάχιστον από τα φανάρια της Κρήτης έως το Φιλοξένια- «προκαλεί» το πόδι οδηγών σχεδόν να τερματίζει το γκάζι του οχήματός τους.

Επικίνδυνη οδήγηση
Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί τροχαία ατυχήματα στην παραλιακή ιδιαίτερα τρομακτικά, όπως, για παράδειγμα, το καλοκαίρι, κατά τη «Γαλάζια Νύχτα», με εκατοντάδες κόσμο να κυκλοφορεί λίγες ώρες πριν στο συγκεκριμένο σημείο, αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και από την παραλιακή κατέληξε ντεραπαρισμένο στην αμμουδιά.

Αξιωματικοί της Τροχαίας επισημαίνουν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην παραλιακή οφείλονται σε λάθος του οδηγού και επικίνδυνη οδήγηση.

Φοβούνται και οι πεζοί
Άνθρωποι που πολλές φορές επιλέγουν να κάνουν αργά τη νύχτα τη βόλτα τους στην παραλιακή γίνονται μάρτυρες οχημάτων που αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες. Αν επιχειρήσεις να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο της παραλιακής μετά τις 10.00 το βράδυ, αρκετές φορές θα χρειασθεί να σιγουρευτείς ότι το όχημα που ακούς να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα βρίσκεται στη σωστή πορεία και δε χρειάζεται να κάνεις… σάλτο προς την άμμο.

Πριν από 2,5 περίπου χρόνια είχαν γίνει στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας, οπότε είχαν βεβαιωθεί δεκάδες παραβάσεις, ενώ είχαν ακινητοποιήθηκαν πάνω από 25 οχήματα.

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση από την Αστυνομία για το αν έχουν πραγματοποιηθεί άλλοι τέτοιοι έλεγχοι και ποια ήταν τα αποτελέσματα.

Εκτός, όμως, από τα κατασταλτικά μέτρα της Τροχαίας πρέπει σοβαρά να εξετασθεί και η λήψη προληπτικών μέτρων στο συγκεκριμένο δρόμο, προκειμένου όλοι να γλιτώσουμε από άσχημες καταστάσεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη