Η κυβέρνηση προσκύνησε «σώβρακα & φανέλες»

Η κυβέρνηση προσκύνησε  «σώβρακα & φανέλες»

Τραγελαφικά είναι για ακόμα μια φορά όλα όσα συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της ΕΕΑ, που πρότεινε την ποινή του υποβιβασμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, καθώς αποφάνθηκε, με ψήφους 3-2, ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία, «πυροδότησε» μεγάλες εξελίξεις, αλλά και μια «μίνι» κυβερνητική κρίση.

Αρχικά ήρθε η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος σημείωσε: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση». Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Αυγενάκη,  ότι η επιτροπή της οποίας ο ίδιος όρισε δύο μέλη πριν από τις γιορτές, δεν είναι ανεξάρτητη, άρα και άστοχη η δήλωση περί σεβασμού του αυτοδιοίκητου. Στο δεύτερο σκέλος, είτε υπάρχει παρανομία και επιβάλλεται ο νόμος σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες είτε όχι. Τι πάει να πει ιστορικές ή μη… Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη δήλωση Αυγενάκη πρόκειται για «μνημείο» αστοχίας… για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριές εκφράσεις.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν δηλώσεις του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη, που απείλησε ότι αν δε δικαιωθεί η αγαπημένη του ομάδα, ο ΠΑΟΚ, ο ίδιος θα ανεξαρτητοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία… Φαίνεται ο κ. Ζαγοράκης, στην πορεία του στην Πολιτική, αυτό αξιολόγησε ως το κυριότερο θέμα για να θέσει τέτοια ζητήματα… Πολύ ορθά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το πρωί τον διέγραψε από την ομάδα ευρωβουλευτών της Ν.Δ., δείχνοντας ότι δε δέχεται εκβιασμούς…

Ωστόσο, μόλις λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, που έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση πρόκειται να αλλάξει το νόμο, εν μέσω του πρωταθλήματος, για να μην προβλέπεται ως ποινή για την πολυιδιοκτησία ο υποβιβασμός! Αν δεν είναι τραγελαφικά όλα τα παραπάνω, τότε τι είναι…

Η κυβέρνηση, εν μέσω πολύ κρίσιμων στιγμών για τη χώρα στο διεθνές επίπεδο, έχασε κυριολεκτικά την μπάλα. Ο δε πρωθυπουργός, εκτός του κ. Ζαγοράκη που πολύ ορθά «καθάρισε», οφείλει να «καθαρίσει» και όσους οδήγησαν την κυβέρνησή του σ’ αυτές τις «γκάφες», φθάνοντας τελικά να προσκυνάει «σώβρακα και φανέλες» υπό το φόβο των αντιδράσεων.

Κ. Γαζ.