Μέχρι πορτοπαράθυρα ξήλωνε από τα σπίτια 21χρονος Ρομά

Μέχρι πορτοπαράθυρα ξήλωνε από τα σπίτια 21χρονος Ρομά

Ούτε ένα εσωτερικό παραθυρόφυλλο δεν είχε αφήσει σε εξοχική κατοικία που είχε διαρρήξει και μπαινόβγαινε εδώ και 1,5 μήνα, ένας 21χρονος Ρομά από το Πλατύ, ο οποίος συνελήφθη τελικά προχθές και του αποδίδονται 13 κλοπές και απόπειρες σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Μεσσηνία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν διέρρηξε στο Πλατύ κατάστημα και σπίτι.

Ο 21χρονος προχθές οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και χθες απολογήθηκε στην Ανακρίτρια.

Στο Πλατύ

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο 21χρονος διέρρηξε κρεοπωλείο στο Πλατύ, ερεύνησε τους χώρους, αλλά δεν βρήκε τίποτα να πάρει. Στη συνέχεια επιχείρησε να μπει και στο σπίτι του ιδιοκτήτη του καταστήματος, το οποίο ήταν ακριβώς δίπλα. Όταν προσπαθούσε όμως να το διαρρήξει έγινε αντιληπτός και έτσι τράπηκε σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και συνελήφθη.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αποδείχθηκε ότι ο 21χρονος είναι υπεύθυνος για 13  κλοπές και απόπειρες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Οι κλοπές έχουν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 12 Δεκεμβρίου 2019 έως και 23 Ιανουαρίου 2020, και αναλυτικά:

  • Στις 12 Δεκεμβρίου στα Αρφαρά έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και αφαίρεσε 20 ευρώ. Έσπασε και το τζάμι από όχημα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το πρώτο, αλλά δεν βρήκε να αφαιρέσει κάτι.
  • Στις 28 Δεκεμβρίου στα Αρφαρά παραβίασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και αφαίρεσε ένα ραδιόφωνο, αξίας 200 ευρώ.
  • Στις 7 Ιανουαρίου παραβίασε αυτοκίνητο στα Αρφαρά και αφαίρεσε το ποσό των 50 ευρώ.
  • Στις 9 Ιανουαρίου έσπασε το τζάμι από αυτοκίνητο και πήρε ένα αλυσοπρίονο και ένα δοχείο με λάδι.
  • Το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου στον Άγιο Φλώρο παραβίασε την κεντρική πόρτα σπιτιού και αφαίρεσε 2 φορτιστές κινητών τηλεφώνων  και μια τηλεόραση.

Ακόμα και τα παράθυρα

  • Στια 14 Ιανουαρίου στον Άγ. Κωνσταντίνο, έσπασε το τζάμι του συνοδηγού σε αυτοκίνητο, αλλά δεν πήρε κάτι.
  • Στις 15 Ιανουαρίου στον Άγιο Φλώρο διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε μια τηλεόραση και το ποσό των 20 ευρώ.
  • Στις 13 Ιανουαρίου στα Αρφαρά παραβίασε την πόρτα αυτοκινήτου, αλλά δεν πήρε τίποτα από μέσα. Είχε αφαιρέσει όμως πριν την μπαταρία του αυτοκινήτου. Την ώρα που προσπαθούσε να απομακρυνθεί, έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και εγκατέλειψε την μπαταρία και τράπηκε πεζός σε φυγή.
  • Το χρονικό διάστημα από 14 έως 19 Ιανουαρίου στον Άγ. Κωνσταντίνο, από ανασφάλιστη πόρτα μπήκε σε εξοχική ισόγεια κατοικία και αφαίρεσε μια ξύλινη πόρτα κόντρα πλακέ, αξίας 200 ευρώ.
  • Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου στον Άγ. Κωνσταντίνο παραβίασε παράθυρο σπιτιού, μπήκε μέσα και σιγά σιγά αφαίρεσε όλα τα εσωτερικά παραθυρόφυλλα.
  • Στις 21 Ιανουαρίου πάλι στον Άγ. Κωνσταντίνο μπήκε σε αύλειο χώρο οικίας, παραβίασε αποθήκη και πήρε ένα παλιό πιεσόμετρο, μια συσκευή τηλεφώνου, μια εστία υγραερίου και ένα αλυσοπρίονο.
  • Τέλος, τη νύχτα 21με 22 Ιανουαρίου και 22 προς 23 Ιανουαρίου μπήκε σε οικόπεδο στο Πλατύ και πήρε μεταλλικές βέργες και παλιοσίδερα.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη κι άλλων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη