Νέα συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα


Θέματα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί όσον αφορά στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή, έθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, μέσα και από τις αναφορές και τις επισημάνσεις των προέδρων και των Δ.Σ. των Κοινοτήτων, καταθέτοντας παράλληλα ένα υπόμνημα, θέτοντας -μεταξύ άλλων- το αίτημα κατοίκων για λήψη μέτρων πάταξης φαινόμενων παραβατικότητας.

Από την πλευρά του, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το δήμαρχο όσο και στη σύσκεψη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, για το οποίο θα χρειαστεί και η συνδρομή σε επίπεδο υποδομών και μέσων της ΕΛ.ΑΣ., από τους Δήμους.

Ιδιαίτερη, πάντως, η αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη στην ανάπτυξη που γνωρίζει η περιοχή, με τον υπουργό να τονίζει πως η Καλαμάτα και η Μεσσηνία αποτελούν πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας, με την ασφάλεια να είναι προτεραιότητα. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος με τον υπουργό συμφώνησαν να έχουν άμεσα νέα συνάντηση στην Αθήνα.