Νέοι αναρριχόμενοι «ποντικοί» έκλεβαν σπίτια στη Μεσσηνία

Νέοι αναρριχόμενοι «ποντικοί»  έκλεβαν σπίτια στη Μεσσηνία

Εξαρθώθηκαν δυο ομάδες Ρομά

Δύο ομάδες, αποτελούμενες από συνολικά εννέα άτομα, κυρίως Ρομά, που διέπρατταν κλοπές σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, εντόπισαν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθη μια 21χρονη Ρομά, η οποία χθες απολογήθηκε για τις πράξεις της στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η μία ομάδα, μάλιστα, «αντέγραψε» τη μεθοδολογία με την οποία δρούσε ομάδα Ρομά και εξαρθρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, η οποία έκλεβε διαμερίσματα, αφού αναρριχούνταν στα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου.

Αναρριχόμενοι «ποντικοί»

Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν επτά κλοπές σε σπίτια, στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μια 21χρονη Ρομά. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις ομοφύλους της, δύο 18χρονους, ένα 19χρονο και έναν 20χρονο.

Στο πλαίσιο της έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξακριβώθηκε ότι από τις 9 Δεκεμβρίου έως και τις 9 Ιανουαρίου είχε συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε σπίτια.

Ειδικότερα:

-Στις 9 Δεκεμβρίου, στα Αρφαρά, αναρριχήθηκαν σε αποθήκη που συνόρευε με σπίτι, παραβίασαν παράθυρο και αφαίρεσαν από την οικία ένα βενζινοπρίονο, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα χρυσό δαχτυλίδι

-Στις 17 Δεκεμβρίου, στο Ασπρόχωμα, αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου και αφαίρεσαν από το σπίτι ένα κινητό τηλέφωνο, 150 ευρώ και διάφορα έγγραφα και κοσμήματα

-Στις 22 Δεκεμβρίου μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στην Καλαμάτα, αφού αναρριχήθηκαν στον 1ο όροφο, και αφαίρεσαν 4 κινητά τηλέφωνα και 50 ευρώ

-Από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου αναρριχήθηκαν στον 1ο όροφο σε σπίτι στην Καλαμάτα, παραβίασαν μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ

-Από τις 4 έως τις 6 Ιανουαρίου αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν από το σπίτι χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ

-Στις 7 Ιανουαρίου αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν 120 ευρώ, έγγραφα, προσωπικά αντικείμενα, καθώς και χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας 5.000 ευρώ

-Στις 9 Ιανουαρίου, πάλι με τη μέθοδο της αναρρίχησης, μπήκαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου και αφαίρεσαν χρυσαφικά, των οποίων δεν προσδιορίσθηκε η αξία.

Από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κινητά, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 9.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Οιχαλία και Τριφυλία

Επίσης, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές – διαρρήξεις σπιτιών που είχαν γίνει το χρονικό διάστημα από 3 έως 10 Ιανουαρίου σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας και Δήμου Τριφυλίας.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 27χρονου Ρομά για κλοπή, ενώ αυτές περιλαμβάνουν και τρεις άγνωστους συνεργούς του.

Οι διαρρήξεις που εξιχνιάσθηκαν είναι:

-Στο Κεφαλόβρυσο, από 3 έως 10 Ιανουαρίου, αφαιρέθηκαν από σπίτι 184 ευρώ και προσωπικά έγγραφα

-Στο Ψάρι, στις 6 Ιανουαρίου, πρωινές ώρες, έπειτα από διάρρηξη αφαιρέθηκαν από σπίτι 1.500 ευρώ και χρυσαφικά

-Στο Δώριο, στις 3 Ιανουαρίου, μεσημεριανές ώρες, αφαιρέθηκε από σπίτι το ποσό των 100 ευρώ

-Στην Κάτω Μέλπεια, από 3 έως 10 Ιανουαρίου, αφαιρέθηκε από σπίτι 2.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Της Βίκυς Βετουλάκη