Ναρκωτικά, κλεμμένα όπλα και πέντε συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Ναρκωτικά, κλεμμένα όπλα και πέντε συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Ναρκωτικά και κλεμμένα όπλα ήταν η λεία των αστυνομικών σε ειδική επιχείρηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης σε δύο καταυλισμούς Ρομά στον Άγιο Φλώρο και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που οργάνωσαν τις εφόδους στους καταυλισμούς με τη βοήθεια των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας) και κατέσχεσαν σε μια περίπτωση 58 φιξάκια (συσκευασίες) ηρωίνης.

Έφοδος σε καταυλισμούς
Με αφορμή διάφορα περιστατικά παραβατικότητας και καταγγελίες, το μεσημέρι της Τρίτης έγινε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στον Άγιο Φλώρο και τον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Καλαμάτας. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκειά της οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά πέντε Ρομά, ηλικίας από 25 έως 45 ετών αντίστοιχα, έπειτα από έρευνες στους χώρους που διέμεναν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ηρωίνη βάρους 48,6 γραμμαρίων, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, κάνναβη, κλεμμένα κυνηγετικά όπλα κ.ά.

Ηρωίνη και όπλα
Αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Μια 35χρονη Ρομά, διότι στην κατοχή της βρέθηκε ηρωίνη 48,6 γραμμαρίων διαμοιρασμένη σε 58 συσκευασίες (φιξάκια), 75 ευρώ, 2 φυσίγγια, μία σπάθα κι ένα μαχαίρι

-Μια 45χρονη Ρομά, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν 41 υπνωτικά δισκία, χασίς 0,5 γραμμαρίων, 550 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο

-Μια 25χρονη Ρομά, αδελφή της 35χρονης, διότι στη κατοχή της βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχαν κλαπεί, το μεν πρώτο στις 19/12/2019 από τον Άγιος Φλώρο, το δε δεύτερο στις 15/10/2018 από τη Θουρία

-Ένας 31χρονος Ρομά, διότι βρέθηκε να καλλιεργεί δύο φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους 6 και 12 εκατοστών

-Μια 30χρονη Ρομά, διότι στην κατοχή της βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί από το Αριοχώρι τον Ιούνιο.

Οι πέντε οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Η 35χρονη παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπου θα απολογηθεί, ενώ οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικασθούν για πλημμελήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο, παρά τα επανειλημμένα κρούσματα παραβατικότητας από Ρομά στη Μεσσηνία, είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή μας. Μάλιστα, τα προχθεσινά ευρήματα των αστυνομικών δεν είναι ευκαταφρόνητα, υπολογίζοντας πως πρόκειται για δύο περιφερειακούς καταυλισμούς Ρομά, σε σύγκριση με άλλους που είναι μεγαλύτεροι και πιο δυναμικοί.

Της Βίκυς Βετουλάκη