Οι Έλληνες είμαστε οι πιο αγενείς οδηγοί

Οι Έλληνες είμαστε οι πιο αγενείς οδηγοί

Σίγουρα οι Έλληνες δεν αποτελούν πρότυπο οδηγού και μια νέα έρευνα, όχι μόνο το επιβεβαιώνει, αλλά δίνει και στοιχεία που μας κατατάσσει μάλλον στους χειρότερους.

Προσπέραση από τα δεξιά, μικρή απόσταση από τον μπροστινό, λεκτική κι όχι μόνο βία εκτός αυτοκινήτου, βρισιές και άσκοπα κορναρίσματα… συμπεριφορές καταδικαστέες, που όμως υπάρχουν παντού κι όχι μόνο στην Ελλάδα.

Αγενείς οδηγοί

Οι Έλληνες οδηγοί, όπως προκύπτει από έρευνα της γαλλικής εταιρείας IPSOS, είναι οι πιο αγενείς στην Ευρώπη. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 12.418 ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω, στις αρχές του 2019, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα αποτελέσματά της είναι άκρως αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν την τάση των ανθρώπων όταν οδηγούν.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με μέσο όρο 2,5% των οδηγών να εφαρμόζει αγενή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ την ακολουθεί η Ιταλία με 2,2%. Τα ποσοστά και των δύο χωρών είναι αυξημένα σε σχέση με το 2017 κατά 0,2%, κάτι που προβληματίζει έντονα.

Υποδειγματικοί στην οδήγηση αποδεικνύονται οι Σουηδοί, ενώ καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης δείχνουν οι Σλοβάκοι. Προδιάθεση σε επιθετική ανάρμοστη συμπεριφορά δείχνουν οι Ισπανοί (89%), ακολουθούν οι Ιταλοί (88%) και στο τρίτο σκαλί βρίσκεται η Ελλάδα (87%) μαζί με τη Γαλλία.

Πρώτοι στο βρίσιμο

Οι βρισιές κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι, όπως αποδεικνύεται, ελληνικό φαινόμενο, καθώς η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τη διάθεση των οδηγών να βρίσκεται στο 71%, ενώ αρκετά πιο πίσω είναι η Γαλλία (69%) και ακολουθούν στην 3η θέση η Ιταλία και η Γερμανία με 65%.

Η κόρνα κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει την τιμητική της στην Ισπανία, καθώς το 66% των οδηγών αναφέρει ότι θα τη χρησιμοποιήσει, ενώ ακολουθεί πιο πίσω η Ελλάδα με το Βέλγιο με ποσοστό 63%.

Tags: