Παλικαρίσιος αποκλεισμός για τα κορίτσια του Απόλλωνα από τον ΦΟ Βριλησσίων

Παλικαρίσιος αποκλεισμός για τα κορίτσια του Απόλλωνα από τον ΦΟ Βριλησσίων

Μπορεί να μην κατάφερε να συνεχίσει στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ των γυναικών, όμως ο Απόλλωνας κέρδισε τις εντυπώσεις και δυσκόλεψε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, χάνοντας σε κρίσιμα σημεία έναν στόχο-υπέρβαση. Η καλαματιανή ομάδα ηττήθηκε χθες το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας με 1-3 σετ σε έναν αγώνα-γιορτή τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι, αριθμός σίγουρα μικρός για μια τέτοια συνάντηση, που έφερε στην πόλη μας μια ομάδα της Pre League.

Παρά τη διαφορά κατηγορίας, η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη, παρουσίασε και σε αυτό το παιχνίδι το πνεύμα πρωταθλητή που την έχει οδηγήσει από την αρχή της σαιζόν σταθερά στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Οι «μελανόλευκες» ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο, παίρνοντας το 1ο σετ με το απίστευτο 25-14. Κάπου εκεί τα Βριλήσσια κατάλαβαν ότι ο τοπικός αντίπαλος δεν αστειεύεται, ανεβάζοντας ταχύτητα, την οποία παρακολούθησαν μέχρι το τέλος τα κορίτσια του Απόλλωνα. Κυνήγησαν το σκορ και παρ’ ότι κάποια στιγμή βρέθηκαν πίσω με 16-22, το διεκδίκησαν μέχρι το τέλος ισοφαρίζοντας σε 24-24, όμως οι φιλοξενούμενες το κέρδισαν με 27-29, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και κάπου εκεί κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι, με τις Αθηναίες να κάνουν εύκολα το 1-2 με 17-25 στο 3ο σετ. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, ο Απόλλωνας συνέχισε να παλεύει, έως την τελική ήττα με τα Βριλήσσια να κάνουν το 23-25.

Τα σετ: 25-14, 27-29, 17-25, 23-25.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Ειρ. Σακελλαρίου, Κ. Αποστολοπούλου, Κόλλια, Πετροπούλου, Γάκη λ., Καρακύκλα, Καραμούντζου, Κορακιανίτη, Γ. Δεδούση λ., Μουρατίδη.

ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Τέζα, Έρωτα, Μποκή, Στάθη, Καβριγιάννη λ., Καμπυλαυκά, Κάβουρα, Χαμπηλομάτη, Γκρέκα.