Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα…

Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα…

ΑΠΟ χθες ευρίσκεται εδώ ο διάσημος και πασίγνωστος φακιριστής Ego, όστις θα εκπλήξη τους θεατάς του με τα μυστηριώδη και εκπληκτικά πειράματα το Σάββατον και Κυριακήν εις την αίθουσα «Μπαρ». Κατά τας παραστάσεις του ο φακιριστής θα αποδείξη στους θεατάς ότι άπαντα τα πειράματά του, ως και τα λοιπά συναφή τα παρουσιαζόμενα υπό διαφόρων επιτηδείων ως απορρέοντα εξ υπερφυσικής τινός δυνάμεως είναι κτήμα της επιστήμης και ότι απλώς απορρέουν εκ της δυνάμεως της θελήσεως. Τα πειράματα του φακιριστού είναι όλα νέα και πρωτοφανή δια την πόλιν μας.

-ΕΚ του λιμένος μας απέπλευσαν τας τελευταίας ημέρας δύο ξένα ατμόπλοια με φορτία μεσσηνιακών προϊόντων δια τας αγοράς του εξωτερικού.

-ΥΠΟ των οργάνων της Υποδιοικήσεως Χωροφυλακής Τριφυλίας συνελήφθησαν δύο ανυπότακτοι, οίτινες απεστάλησαν εις τα Σώματά των προς κατάταξιν.

-ΣΗΜΕΡΟΝ τρεις γεωπόνοι θα μεταβούν εις την Μικράν Μαντίνειαν όπως υποδείξουν εις τους κτηματίας τον τρόπον καταπολεμήσεως διαφόρων ασθενειών των δένδρων, προβαίνοντες και εις υποδειγματικήν διδασκαλίαν.