Σοφία Ζαχαράκη: «Η επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα δικαιωθεί»

Σοφία Ζαχαράκη: «Η επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο  της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα δικαιωθεί»

«Οι λίγες γυναίκες στην Κυβέρνηση κάνουμε για πολλές»

Οι γυναίκες της Ν.Δ. στην Καλαμάτα έκοψαν την πίτα τους, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας

Λίγη ώρα μόλις μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να αναδειχθεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας έκοψαν την πίτα του στην αίθουσα του “ANAIS Bar & Reasturant”.

Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Την κα Ζαχαράκη καλωσόρισαν στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Καλαμάτας κ. Αναζίκος, καθώς και η υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών, Όλγα Παναγιωτοπούλου.

Μιλώντας προς τις συγκεντρωμένες γυναίκες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τη συγκίνησή της που βρίσκεται στην Καλαμάτα για πρώτη φορά με κομματική ιδιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι, όπως η Δημοκρατία είναι γένος θηλυκού και η δικαίωση επίσης, η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού θα φέρει δικαίωση και όχι απογοήτευση στον ελληνικό λαό.

Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στο υπουργείο Παιδείας, όπου μαζί με την υπουργό Νίκη Κεραμέως προχωρούν δυναμικά, σημειώνοντας ότι μπορεί μεν να είναι λίγες γυναίκες στην κυβέρνηση, αλλά κάνουν για πολλές.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς τις τρίτεκνες μητέρες, τις συντάξεις χηρείας, αλλά και το σταματημό του “Brain drain” και την προσπάθεια επιστροφής στην πατρίδα νέων επιστημόνων που την εγκατέλειψαν τα χρόνια της κρίσης.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Τομέα Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας ευλόγησε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, πατήρ Φίλιππος Χαμαργιάς, που έθεσε κατά τη σύντομη ομιλία του σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα.

Του Κώστα Γαζούλη

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας