Στην Σουηδική «Ακρόπολη» ο Ι. Χριστόπουλος για δύο χρόνια!

Στην Σουηδική «Ακρόπολη» ο Ι. Χριστόπουλος για δύο χρόνια!

Στη σουηδική ομάδα της Ακρόπολης θα συνεχίσει την καριέρα του ο κορυφαίος Καλαματιανός προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος. Όπως μαρτυρεί και το όνομά του, ο σκανδιναβικός σύλλογος ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες, κατά το έτος 1968 και έχει έδρα την πόλη Σούντμπιμπεργκ.

Χωρίς ποδοσφαιρικό πάγκο από το περυσινό του «διαζύγιο» με τη Μαύρη Θύελλα, ο Γιάννης Χριστόπουλος αναλαμβάνει τώρα να καθοδηγήσει την Akropolis IF στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Σουηδίας.

Όπως αναφέρει το sport24.gr: στο παρελθόν ο Χριστόπουλος είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο της Akropolis και είχε συζητήσει από κοντά με τους ιθύνοντες της ομάδας οι οποίοι από τότε τον ήθελαν στο σύλλογο αλλά τότε δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή. Πλέον, όμως, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και μάλιστα η συμφωνία είναι για δύο χρόνια.

Η Akropolis βρισκόταν εδώ και ένα μήνα σχεδόν σε αναζήτηση προπονητή καθώς δεν επήλθε συμφωνία ανανέωσης με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο ο οποίος ήταν τα τρία προηγούμενα χρόνια στον πάγκο της ομάδας.

Για τον Γιάννη Χριστόπουλο είναι η τρίτη αποστολή στο εξωτερικό, καθώς τη σεζόν 2013-14 είχε βρεθεί στην Ουκρανία και τον πάγκο της Ταβρίγια και εν συνεχεία στην Κύπρο και τον Άρη Λεμεσού. Ο 47χρονος Καλαματιανός τεχνικός έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής σε ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιά και Λεβαδειακό φυσικά στην Καλαμάτα τη σεζόν 2018-19.